Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΙΕΚ
Αρχισε η καταβολή των μισθών τους

Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη

Αρχισε ήδη η καταβολή των μισθών στους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι αρκετό καιρό και η καθυστέρηση που υπήρξε οφειλόταν στη διαδικασία εκκαθάρισης των αμοιβών που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

Αυτό δήλωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Φ. Πετσάλνικος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη.

Ο υφυπουργός είπε ότι ήδη πριν δύο βδομάδες το υπουργείο έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση και εξασφάλισε επιπρόσθετη χρηματοδότηση 2,5 δισ. δρχ.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης υπογράμμισε ότι ένας εκπαιδευτικός που δεν πληρώνεται δεν είναι δυνατόν να ασκήσει τα καθήκοντά του με τον τρόπο που πρέπει. Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση δεν εγγυάται πως δε θα επαναληφθούν ανάλογες καθυστερήσεις πληρωμών, αφού οι ίδιες οι εκκαθαρίσεις μπορεί να ξαναγίνουν.

Μιλώντας γενικότερα για τους εκπαιδευτικούς των ΙΕΚ, είπε ότι αυτοί δεν είναι βέβαιοι για το χρόνο τον οποίο και θα πληρώνονται και θα ασκούν το επάγγελμά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτύξουν σωστά το πρόγραμμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ