Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Επιπλέον νεκροί από το κρύο

Ολοένα και αυξάνονται οι νεκροί από το δριμύ ψύχος που πλήττει όλη την Ευρώπη την τελευταία βδομάδα με τον αριθμό να προσεγγίζει τους 400, κυρίως άστεγοι που έχουν βρεθεί παγωμένοι στους δρόμους, σε διαμερίσματα χωρίς θέρμανση και σε αυτοσχέδια καταφύγια, όλα αυτά βέβαια φαινόμενα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δήθεν θα «απελευθέρωνε» και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Συνολικά, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως 135 άνθρωποι έχουν πεθάνει, στην Πολωνία 68, στη Λιθουανία 12 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 23. Στην Τσεχία ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 20, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη 11, στην Αλβανία τρεις.

Στην Ιταλία όπου οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει στο βορρά τους -21 βαθμούς Κελσίου, έχουν καταγραφεί 25 νεκροί, με το τελευταίο θύμα να είναι μια άστεγη σε άλσος έξω από την πόλη Μόντζα, ενώ χτες πάνω από 22.000 άνθρωποι στην περιφέρεια γύρω από τη Ρώμη έμειναν χωρίς φυσικό αέριο και νερό, συμπεριλαμβάνοντας και 7.000 στην πρωτεύουσα. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν πως λόγω της αυξημένης κατανάλωσης των ημερών αυτών από την Τετάρτη πιθανά να περιοριστεί η παροχή φυσικού αερίου στις βιομηχανίες για να συνεχιστεί η τροφοδότηση των νοικοκυριών.

Ημέρα πένθους έχει κηρυχθεί στη Βουλγαρία μετά το θάνατο 9 ανθρώπων στο χωριό Μπισέρ καθώς έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης Ιβανόβο ύστερα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη έγκυρων προληπτικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ