Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δίκαια αιτήματα

Την Πέμπτη 13 Γενάρη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των συνταξιούχων ζητά από την κυβέρνηση, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καβάλας, με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με αντιπροσωπεία από τις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου, την Πέμπτη 13 Γενάρη.

Οπως σημειώνει το σωματείο, ειδικά η κατάσταση των συνταξιούχων της περιοχής είναι δραματική, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες επιβίωσης με συντάξεις των 100 - 125 χιλιάδων δραχμών. Το πρόβλημα - συνεχίζει - επιδεινώνεται, εξαιτίας του βαριού χειμώνα και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και που έχουν αποτέλεσμα τα έξοδα θέρμανσης να αυξάνονται υπέρογκα και να είναι δυσβάσταχτα για τους συνταξιούχους.

«Δε διεκδικούμε - τονίζει - πλούσιες αποδοχές, αλλά να διορθωθούν οι αδικίες της τελευταίας δεκαετίας σε βάρος μας, από την ψήφιση και εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων». Επίσης, σημειώνει: «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας και την οργή μας για τις θέσεις και προτάσεις του διοικητή του ΙΚΑ, Μ. Νεκτάριου, με τις οποίες ανατινάσσεται στον αέρα ο κοινωνικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης και απαιτούμε την απόρριψή τους».

Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι: Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 δρχ. ως επιστροφή μέρους της απώλειας, ύψους 1,7 εκατ. δρχ. που είχαν λόγω της εφαρμογής των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 3 εκατ. δρχ. Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα στο 10%. Διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης που πηγάζουν από τον ιδρυτικό νόμο του ΙΚΑ. Διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας και των αποθεματικών του ΙΚΑ από τους κινδύνους του χρηματιστηρίου. Να εισπραχθούν οι καθυστερημένες εισφορές και να παταχτεί η εισφοροδιαφυγή.

Με ομόφωνο ψήφισμά του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καβάλας εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων, καταγγέλλει την αντιλαϊκή σε βάρος τους πολιτική της κυβέρνησης και ζητά να γίνουν δεκτά τα αιτήματα που διεκδικούν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ