Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Επιλέγει τον ΟΜΕΔ

Η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, στέλνει και πάλι τις συμβάσεις εργασίας στη διαιτησία

«Αρον - άρον» στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) παρέπεμψε η πλειοψηφία της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις πέντε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για το 2000, που υπογράφει. Σήμερα θα γίνει και η πρώτη συνάντηση στον ΟΜΕΔ, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Η απόφαση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, υπονομεύει ουσιαστικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αφού ο ΟΜΕΔ, με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία, κινείται στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Τη στάση αδράνειας της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), όπως επίσης και το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές απαιτήσεις των εργαζομένων του κλάδου, που είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους.

Ειδικότερα για τη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων η ΔΑΣ προτείνει να διεκδικηθεί η μείωση των τεσσάρων ειδικοτήτων ξενοδοχοϋπαλλήλων, που υπάρχουν σήμερα, σε δύο. Επίσης διεκδικεί οι βασικοί μισθοί να διαμορφωθούν στη μεν πρώτη κατηγορία στις 210.000 δρχ., στη δεύτερη στις 205.000 δρχ. Προτείνει επίσης, το ημερομίσθιο του έξτρα απασχολούμενου σερβιτόρου να διαμορφωθεί στις 25.000 και του βοηθού σερβιτόρου στις 15.000. Οσον αφορά τα θεσμικά αιτήματα, μεταξύ άλλων η ΔΑΣ ζητά θεσμοθέτηση 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου, οι εργαζόμενοι του κλάδου να έχουν την υπαλληλική ιδιότητα, κ.ά.

Σε χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ασχολήθηκε και με την προετοιμασία του απολογιστικού της συνεδρίου, που θα γίνει στις 16 Φλεβάρη και θα ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και την τουριστική πολιτική της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ