Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΓΟΣ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο

Αγωνιστικό κάλεσμα επιτροπής γονέων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Σε Παναργειακό παλλαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή 14 Γενάρη στις 11 το πρωί στην πλα τεία Αγίου Πέτρου στο Αργος, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αργολίδας. Στο συλλαλητήριο καλούνται αγρότες, εργάτες, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και νέοι του νομού, για να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει, ότι «μαζί εργάτες, αγρότες, μικροί επαγγελματίες και έμποροι, μαθητές και νεολαία μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Με το μαζικό και ενωμένο αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δε θα γίνουμε κολίγοι και ξεκληρισμένοι αγρότες, άνεργοι και εξαθλιωμένοι νέοι».

Στο μεταξύ, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την απόλυση από τα Μακεδονικά Κλωστήρια στην Ερμιόνη, του επί σειρά ετών προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων, Χρήστου Εικοσιπένταρχου, επισημαίνοντας, ότι είναι ένα ακόμη κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ήταν 20 χρόνια στην επιχείρηση, ιδρυτικό μέλος του σωματείου και για πολλά χρόνια πρόεδρός του. Η απόλυσή του έγινε όταν έληξε η συνδικαλιστική του προστασία. Την απόλυση του εργαζόμενου, καταγγέλλει και η τοπική επιτροπή Αργολίδας της ΕΣΑΚ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της, ότι είναι παράνομη, καταχρηστική και τρομοκρατική. Καταγγέλλει ακόμη, τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και του προέδρου του Ραφαήλ Μπαρού, ο οποίος αρνήθηκε ακόμα και να παραβρεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και να στηρίξει την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.

Τέλος, η ΕΣΑΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους και να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, για να ανατρέψουν την εργοδοτική και κρατική βία και τρομοκρατία. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης σε όλα τα επίπεδα. Καλεί ακόμη, όλους τους φορείς του νομού να πάρουν γραπτή θέση και να συντονίσουν τη δράση τους για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ