Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα κινητοποίηση των συμβασιούχων

Γίνονται «μπαλάκι» στο όνομα των «πάγιων και διαρκών αναγκών»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, πραγματοποίησαν χτες το πρωί συμβασιούχοι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Οι συμβασιούχοι του δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας, που οι συμβάσεις τους έληξαν τους προηγούμενους μήνες, απαίτησαν από τον αντιδήμαρχο να τους δώσει γραπτές βεβαιώσεις μέσα από τις οποίες θα αναγνωρίζεται ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή τους στην εργασία. Επίσης απαίτησαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα 2 μηνών και το επίδομα καλοκαιρινής άδειας που τους οφείλει η διοίκηση του δήμου. Προκλητικός ο αντιδήμαρχος, άφησε τους εργαζόμενους στο γραφείο του κι έφυγε χωρίς να δώσει καμία απάντηση.

Στο πλευρό των συμβασιούχων, που προγραμματίζουν νέα δυναμική κινητοποίηση στο δημαρχείο σήμερα στις 12 το μεσημέρι, βρίσκεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ, στηρίζοντας τον αγώνα τους.

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου τους εμπαίζει, καθώς μέχρι πριν λίγους μήνες δήλωνε πως αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τώρα αρνείται να τους δώσει γραπτές βεβαιώσεις. Επίσης καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του δήμου με την πρακτική που ακολουθεί επιβεβαιώνει ότι στόχος της είναι να παραδώσει την υπηρεσία καθαριότητας στα χέρια ιδιωτών. Οπως σημειώνουν, την ώρα που με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων πετάει στο δρόμο 900 συμβασιούχους που δούλευαν στην υπηρεσία καθαριότητας και οι συμβάσεις τους έληξαν, την ίδια ώρα προσλαμβάνει 610 συμβασιούχους με δίμηνες συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ