Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Λουκέτο» σε μικροβιολογικό και ιστοκυτταρολογικό εργαστήριο

Επιταχύνεται καθημερινά η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και η επιβάρυνση των εργατικών λαϊκών οικογενειών με νέα χαράτσια μέσω της λειτουργίας του ΕΟΠΠΥΥ. Από χτες, σταμάτησε η λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου του πρώην ΙΚΑ 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ εδώ και ένα μήνα έχει ανασταλεί και η λειτουργία του ιστοκυτταρολογικού εργαστηρίου της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας που στεγάζεται στο κατάστημα Πύλης Αξιού, το οποίο εξυπηρετούσε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η πολιτική περικοπών οδηγεί σε κλείσιμο εργαστηρίων και άνοιγμα του πεδίου κερδοφορίας των επιχειρηματιών της Υγείας, αφού οι ασφαλισμένοι σπρώχνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια για την άμεση εξυπηρέτησή τους. Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, όταν παραδέχθηκε ότι σταδιακά τα εργαστήρια του ΙΚΑ θα συρρικνωθούν και κάποια στιγμή θα γίνουν απλά αιμοληπτήρια.

Το κλείσιμο του μικροβιολογικού εργαστηρίου της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, εντάσσεται σε αυτή την πολιτική. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γιατρών ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Βόρειας Ελλάδας, θα έχει ως συνέπεια, εκτός από την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, την επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ με το κόστος των εξετάσεων που γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια, καθώς το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Πυρηνικής Ιατρικής και Βιοπαθολογικών Εξετάσεων που πρόκειται να δημιουργήσει ο ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα δε θα μπορεί αντικειμενικά να εξυπηρετεί τις ανάγκες εξειδικευμένων εξετάσεων για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Από την άλλη, η παύση της λειτουργίας του ιστοκυτταρολογικού εργαστηρίου, που εξυπηρετούσε όλη την Βόρεια Ελλάδα, θα καταδικάσει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα να επιβαρύνει οικονομικά και τους ίδιους και τον Οργανισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στέγνωσαν από υλικά τα εργαστήρια (2013-06-20 00:00:00.0)
«Σκοινί - κορδόνι» τα χαράτσια για το λαό (2012-04-05 00:00:00.0)
Στις συμπληγάδες ελλείψεων και αντιλαϊκών ανατροπών (2011-02-16 00:00:00.0)
Στο ναδίρ οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας (2008-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ