Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ
Αναστάτωση για το ραδιενεργό σκραπ

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν Γκατζής και Τ. Τσιόγκας

Το θέμα της διακίνησης μέσω του λιμανιού του Βόλου επικίνδυνου σκραπ, προερχόμενου από τις εμπόλεμες ζώνες του Κοσσυφοπεδίου, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας με Ερώτηση προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Ανάπτυξης.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές στο κείμενο της Ερώτησης, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία του Βόλου είναι ανάστατοι ύστερα από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για διακίνηση μέσω του λιμανιού του Βόλου επικίνδυνου σκραπ - από άχρηστο πολεμικό υλικό - προερχόμενο από τις εμπόλεμες ζώνες του Κοσσυφοπεδίου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζουν, παρά τις εκκλήσεις της Λιμενικής Επιτροπής προς το "Δημόκριτο" να ελέγξει το σκραπ πάνω στο πλοίο, πριν αυτό μεταφερθεί στη χαλυβουργία, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι ανησυχίες για εσαεί ραδιενεργούς κινδύνους στην πόλη».

Οι βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς: Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην επιτρέπεται η εισαγωγή σκραπ από τις χώρες που «φόρτωσε» το ΝΑΤΟ με ραδιενέργεια. Γιατί δεν έγινε ως τώρα έλεγχος του σκραπ που έρχεται στο Νομό Μαγνησίας με πλοία; Αν σκοπεύει να πάρει μέτρα, ώστε ο «Δημόκριτος» να ερευνήσει τους χώρους του λιμανιού που μεταφορτώθηκε το σκραπ, το χώρο εναπόθεσης στη χαλυβουργία, αλλά και τα πλοία που το μετέφεραν και να παρθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ