Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΡΥΖΙΟΥ
Προβλήματα με τις χαμηλές τιμές

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ρυζιού στις Σέρρες, αφού, αν και η συγκομιδή έγινε πριν τέσσερις μήνες, έχουν απορροφηθεί μόνο 15 χιλιάδες τόνοι από τους 25 συνολικά και μάλιστα στην τιμή των 82-85 δρχ. όταν η τιμή παρέμβασης στο συγκεκριμένο προϊόν είναι οι 101 δρχ.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης αλλά ο υφυπουργός Γεωργίας Ε. Αργύρης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα πάνε καλά.

Ανέφερε ότι για την ποικιλία «άσπρα ρύζια» δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα φέτος αφού πουλιέται τέσσερις δρχ. πάνω από την τιμή παρέμβασης. Για δε την ποικιλία «κίτρινα ρύζια» είπε ότι υπήρξε μία υπερπαραγωγή που καθήλωσε τις τιμές στις 85-90 δρχ., αλλά τον τελευταίο μήνα «άνοιξε» η αγορά και οι τιμές ανέβηκαν στις 95-97 δρχ. και αν συνεχιστεί αυτή η τάση τότε δε θα χρειαστεί καν η παρέμβαση. Θέλοντας να διασκεδάσει τις πληροφορίες για κατάργηση της παρέμβασης είπε ότι ο σχετικός κανονισμός της ΕΕ δεν άλλαξε, επειδή διαφώνησε η χώρα μας με την πρόταση που υπήρχε για την κατάργηση της παρέμβασης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε στην παρέμβασή του ότι παρά τα όσα λέει ο υφυπουργός, μέσα στα όργανα της ΕΕ συζητιέται έντονα το ενδεχόμενο να καταργηθεί η παρέμβαση σε όλα τα αγροτικά προϊόντα. Διέψευσε τον υφυπουργό για τα «άσπρα ρύζια», λέγοντας ότι και αυτά πουλήθηκαν με 85 δρχ., ενώ έντονο είναι και το πρόβλημα στη διάθεση του προϊόντος.

Ο Α. Τζέκης κατήγγειλε ότι αργεί να ενεργοποιηθεί η παρέμβαση, αφού η παραγωγή μαζεύεται το Σεπτέμβρη και η παρέμβαση ενεργοποιείται τον Απρίλη και στο διάστημα αυτό είναι λυμένα τα χέρια των εμπόρων, οι οποίοι παίρνουν το προϊόν σε πολύ χαμηλές τιμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ