Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ρουτίνα οι διακοπές ρεύματος

Υπό το φάσμα των επαναλαμβανόμενων μπλακ άουτ, των ξαφνικών διακοπών της ηλεκτροδότησης, ζει τις τελευταίες μέρες η Θεσσαλονίκη και μεγάλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, χωρίς οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ να είναι σε θέση να δώσουν κάποια πειστική απάντηση για τους λόγους αυτών των διακοπών, πολύ δε περισσότερο να διαβεβαιώσουν τους αναστατωμένους πολίτες για τη λύση του προβλήματος.

Πριν ακόμα συνέλθει ο κόσμος από το γενικευμένο μπλακ άουτ το βράδυ της Παρασκευής, σαν αποτέλεσμα ισχυρής έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Ωραιοκάστρου, που βύθισε στο σκοτάδι όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είχαμε και νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης το απόγευμα της Κυριακής σε μια ευρύτατη περιοχή. Αυτή τη φορά σαν αιτία του προβλήματος αναφέρεται η... βλάβη ενός διακόπτη του υποσταθμού Ευόσμου.

Να σημειωθεί ότι η έκρηξη στο ΚΥΤ Ωραιοκάστρου είναι η δεύτερη στο διάστημα των τελευταίων 17 ημερών, ενώ πριν από ένα χρόνο ο υποσταθμός Δόξας στην περιοχή του Καυτατζόγλειου είχε υποστεί μεγάλη βλάβη από... μία γάτα που τρύπωσε στους μετασχηματιστές και έγινε και τότε αιτία να βυθιστεί η πόλη στο σκοτάδι. Η εξήγηση του διακόπτη του υποσταθμού Ευόσμου δε φαίνεται να πείθει, δεδομένου μάλιστα ότι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν ισχυρή έκρηξη στο χώρο του υποσταθμού λίγο πριν το μπλακ άουτ.

Οπως και να έχει το πράγμα, η αδυναμία ελέγχου του συστήματος και της αποφυγής των συνεχιζόμενων ατυχημάτων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σ' ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα από τη γενική συσκότιση που επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό. Χτες μάλιστα μετέβη στη Θεσσαλονίκη κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών, προκειμένου να εξετάσει τα συμβάντα και να υποδείξει τα αίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ