Πέμπτη 1 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: «Ο δρόμος που βαδίζουμε εδώ και δυο χρόνια αποδεικνύεται όχι μόνο δύσκολος, αλλά και αποτυχημένος (...) σε πρωτοφανή εκδήλωση τευτονικού πείσματος, η ελληνική κυβέρνηση κάνει για άλλη μια φορά αυτό (...) κόβει μισθούς και συντάξεις (...) Αν αυτό θεωρείται "δύσκολος δρόμος με πιθανότητες επιτυχίας", τότε το Ζάλογγο μάλλον πρέπει να ήταν ντισκοτέκ (...) το σημερινό "σχέδιο διάσωσης" της Ελλάδας θα έχει απλώς την τύχη του προηγούμενου (...) πορεύονται παγιδευμένοι σε έναν ακροδεξιό οικονομικό δογματισμό» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: «Η πραγματική οικονομία πρέπει να πάρει μπρος πολύ γρήγορα. Τίποτα δεν κινείται στην αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας, των υπερβολικών φόρων και, βεβαίως, της αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα (...) να αποδεχθούμε πως το σημερινό ελληνικό κράτος δεν μπορεί να φέρει εις πέρας το τιτάνιο έργο που απαιτείται και γι' αυτό θα χρειαστούμε κάθε δυνατή βοήθεια από την ΕΕ» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ: «Για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε έναν ενάρετο κύκλο υψηλών αναπτυξιακών επιδόσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας, χωρίς δημοσιονομικά ελλείμματα, δεν αρκεί η πλήρης εφαρμογή των όρων, των δεσμεύσεων, των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο (...) Χρειάζεται και ένα "Μνημόνιο για την Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα" και καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος των πόρων από τα ταμεία της ΕΕ, μέσω των οποίων μπορούν να χρηματοδοτηθούν κρίσιμες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως η επανεκκίνηση της κατασκευής των μεγάλων έργων υποδομής» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΑ: Η ομάδα πολιτών της Κατερίνης που έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει ηλεκτρονική δημοπρασία για τις απούλητες πατάτες του Νευροκοπίου και να διεκπεραιώσει το αποτέλεσμά της, πέτυχε να βγάλει από τη μέση τους ενδιάμεσους του χονδρεμπορίου και να μοιράσει το υπερβάλλον κέρδος αυτών μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ