Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη συνεχίζουν αταλάντευτα

Πανελλαδική σύσκεψη μεταλλεργατών την Κυριακή 11 Μάρτη

Από τη συναυλία αλληλεγγύης που έγινε την Κυριακή στην πύλη του εργοστασίου
Από τη συναυλία αλληλεγγύης που έγινε την Κυριακή στην πύλη του εργοστασίου
Ακόμα πιο αποφασισμένοι, ενωμένοι και ατσαλωμένοι συνεχίζουν τον σκληρό περήφανο αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο. Χτες απηύθυναν πλατύ κάλεσμα στα σωματεία του μετάλλου όλης της χώρας να συμμετέχουν σε Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Το κάλεσμα καλεί τους μεταλλεργάτες να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και των βιομηχάνων και να οργανώσουν τη πάλη τους συνολικά στον κλάδο του μετάλλου.

Από την πλευρά της η εργοδοσία επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους απεργούς μεθοδεύοντας το βράδυ της Κυριακής τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου. Σαν αφορμή χρησιμοποίησε την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους απεργούς και συγκεκριμένα το γεγονός ότι στο εργοστάσιο φτάνουν διαρκώς φορτία τροφίμων για διανομή στους απεργούς. Ετσι το βράδυ της Κυριακής η ιδιωτική εταιρεία security «αποφάσισε» ξαφνικά να απαγορεύσει σε φορτηγό που έστειλε το ΠΑΜΕ με λαχανικά να ξεφορτώσει στα γραφεία του σωματείου που είναι μέσα στο εργοστάσιο. Εκπρόσωποι της εταιρείας μαζί με «φουσκωτούς» σταμάτησαν το φορτηγό και κάλεσαν την αστυνομία απειλώντας με μηνύσεις για παράνομη είσοδο στο εργοστάσιο. Σε άμεση συνεννόηση με την εταιρεία η αστυνομία προσήγαγε τον πρόεδρο του σωματείου Γ. Σιφωνιό στο Αστυνομικό Τμήμα. Η είδηση κινητοποίησε δεκάδες απεργούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, ενώ παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας. Τελικά, τα μεσάνυχτα η αστυνομία απελευθέρωσε τον συνδικαλιστή ενώ η εταιρεία δεν κατέθεσε μήνυση.


Μπροστά στην κατακραυγή η κυβέρνηση επιχείρησε να βγάλει την ουρά της απ' έξω και κάλεσε για σήμερα το βράδυ σε νέα συνάντηση το σωματείο.

Παράλληλα, στο κενό πέφτει και η προσπάθεια του Μάνεση να εμφανίζει απεργούς να κινούνται ενάντια στο σωματείο. Δεκάδες απεργοί που εμφανίζονταν να έχουν υπογράψει εξώδικο προς το σωματείο, με κείμενό τους και φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους δηλώνουν ότι εκπροσωπούνται μόνο από το σωματείο τους, στηρίζουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπογράφουν κανένα κείμενο της εργοδοσίας.

Την Κυριακή το πρωί στο χώρο του εργοστασίου έγινε σύσκεψη των γυναικών των απεργών που αποφάσισαν συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση του αγώνα, ενώ λίγο μετά ακολούθησε μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με συμμετοχή του συγκροτήματος «Ρωμιοσύνη». Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εξέφρασαν αντιπροσωπείες από την Κύπρο, ενώ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους βουλευτές Σπύρο Χαλβατζή, Γιάννη Πρωτούλη, Γιάννη Γκιόκα, και τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ