Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

«ΕΥΡΩ, το νέο νόμισμα» τιτλοφορείται το βιβλίο του οικονομολόγου και δημοσιογράφου Διονύση Σταμπόγλη, που παρουσίασαν τα «Νέα Σύνορα» - Α. Α. Λιβάνη. Το βιβλίο δεν επιδιώκει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το ευρώ και τη χρήση του. Επιδιώκει να διατυπωθούν ερωτήματα και να ευαισθητοποιηθεί κάθε κλάδος, τομέας και κάθε φυσικό πρόσωπο με το θέμα αυτό. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται οι ενότητες: «Από τη δραχμή στο ευρώ», «Οι νομισματικές "ζώνες"», «Η προετοιμασία: Το ευρώ και το Δημόσιο», «Το ευρώ και οι επιχειρήσεις», «Οι έμποροι» κ.ά.

  • Οι εκδόσεις «Ολκός» την 1/3 (7.30μμ) στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οργανώνουν διάλεξη των Γάλλων ελληνιστών Ζαν - Πιερ Βερνάν και Φρανσουά Φροντιζί - Ντυκρουά και παρουσίαση του βιβλίου τους «Στο μάτι του καθρέφτη», το οποίο εξετάζει τη σχέση των δύο φύλων στην αρχαιότητα.
  • Οι εκδόσεις «Δωδώνη», ο Δήμος Πάρου και το Πολιτιστικό Κέντρο Πάρου «Ανθέμιον», στις 2/3 (6μμ) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Κυριακής Ραγκούση - Κοντογιώργου «Πάρος - Αντίπαρος (με τα μάτια των χαρτογράφων και περιηγητών 15ος-19ος αιώνας)». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Βλ. Σφυρόερας και Μιχάλης Μερακλής, η επίκουρος καθηγήτρια Λαογραφίας Αννα - Ιωάννα Γουήλ - Μπαδιεράκη και λυκειάρχης Πάρου και ο γλύπτης Αριστείδης Βαρριάς.
  • Στο βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65) στις 27/2 (6μμ) οι εκδόσεις «Δόμος» θα παρουσιάσουν το βιβλίο της Ουρανίας Τουτουντζή «Τα μυστήρια των Ελλήνων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ