Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί ζωγραφικής

Εργο του Δημήτρη Σεβαστάκη
Εργο του Δημήτρη Σεβαστάκη
Ακαριαία όνειρα, τόποι θύελλας, στίχοι, πρόσωπα, φιγούρες και διαύγειες, είναι τα μικρά και μεγάλα αφηγήματα που εκθέτει στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), ο ζωγράφος Δημήτρης Α. Σεβαστάκης. Μείγματα, λάδια, τέμπερες και παστέλ, στα οποία ο καλλιτέχνης ξανακοιτάει το πραγματικό, ψάχνει τις λεπτομέρειες για να πλάσει τις ιστορίες του με προσοχή και μυστήριο. Φτάνει έτσι στα πορτρέτα, στις φιγούρες και στα ιδιότροπα τοπία - χαραγμένα συχνά από στίχους. Οπως σημειώνει στον κατάλογο ο Νίκος Γ. Ξυδάκης, «τα ανδρικά πορτρέτα απομακρύνονται σταδιακά από την αναζήτηση του εαυτού και συναντούν άλλα πρόσωπα, οικεία (σαρκωμένα) ή δημόσια (άσαρκες εικόνες προσώπων). Ολοκληρώνονται με μια σειρά κεφαλιών όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι η απόλυτη προσήλωση σε μια ζωγραφική του ψυχρού - θερμού. Η έμφαση δίδεται στη σύλληψη της ανθρώπινης αύρας με ζωγραφικούς τρόπους». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 του Φλεβάρη.

  • Η πρώτη ατομική έκθεση της Λίας Μπλιούμη φιλοξενείται έως την 1/3 στην γκαλερί «ΑΔΑΜ» (Ν. Βάμβα 5). Η ζωγράφος που αποφοίτησε με άριστα το 1999 από την ΑΣΚΤ σπούδασε παράλληλα την τέχνη της αγιογραφίας και του ψηφιδωτού. Τα έργα της στην γκαλερί «ΑΔΑΜ» είναι μικρών και μεγάλων διαστάσεων, μεικτής τεχνικής. Οπως σημειώνει στον κατάλογο η ιστορικός της τέχνης Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν, «πρόκειται για μια δημιουργό που συνδέει με τον πιο εμπνευσμένο τρόπο την ποίηση με τη ζωγραφική».
  • Στην Πινακοθήκη Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 4) φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Μπάμπη Αγγέλου, που θα διαρκέσει έως τις 3/3.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ