Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οταν οι άντρες χάνουν τον έλεγχο...

Λ.Λαζόπουλος - Β. Κρούσκα στην ταινία του πρώτου «Ο καλύτερός μου φίλος»
Λ.Λαζόπουλος - Β. Κρούσκα στην ταινία του πρώτου «Ο καλύτερός μου φίλος»
Μια σουρεαλιστική κωμωδία όπου οι άντρες χάνουν τον έλεγχο και οι γυναίκες πρέπει να κρατήσουν τις ισορροπίες, είναι η νέα ταινία του Λάκη Λαζόπουλου με τίτλο «Ο καλύτερός μουφίλος», που έχει διάρκεια 95 λεπτά και θα είναι έτοιμη να βγει στους κινηματογράφους στις αρχές Μάρτη. Ο Κωνσταντίνος με τον Αλέκο είναι φίλοι από παλιά. Ο Κωνσταντίνος κερδίζει ένα ταξίδι bonus από την ασφαλιστική εταιρία, όπου δουλεύει μαζί με τον Αλέκο, για το Παρίσι. Χάνει το αεροπλάνο και όταν επιστρέφει σπίτι του βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα απίστευτο θέαμα. Ο καλύτερός του φίλος, την είχε κάνει με τη γυναίκα του. Από εκεί ξεκινάει η ιστορία που διαδραματίζεται σε 5 κινηματογραφικές μέρες, με απρόοπτα, ανατροπές και μια απίστευτη κατάληξη όλης αυτής της ιστορίας.

«Μπορεί να είναι σκληρό να μη γνωρίζεις το μέλλον» - όπως λέει ο Λάκης Λαζόπουλος - «αλλά είναι ακόμη σκληρότερο να πρέπει να διορθώσεις το παρελθόν. Να ανασκευάσεις απόψεις και αγάπες, αισθήματα παλιά, να καταστρέψεις αναμνήσεις. Είναι σκληρό τα πράγματα να έχουν γίνει αλλιώς από ό,τι τα βίωσες. Μέσα σε μια κοινωνία που ασφυκτιά, που κανείς δεν έχει χρόνο να δώσει σε κανέναν, παρά μόνο την κάρτα εργασίας του, οι ήρωες του έργου, προσπαθούν να φωτίσουν την κρυμμένη πλευρά του εαυτού τους και των ανθρώπων που αγαπούν. Συγκρούσεις, παρακολουθήσεις, ντετέκτιβ, group therapy, ξαφνικές συναντήσεις και παρανοϊκοί διάλογοι συνθέτουν το τοπίο μιας κωμωδίας που θα είχε όλες τις προοπτικές να είναι μαύρη, αλλά καταφέρνει τελικά να έχει το χρώμα της ζωής. Σε μια εποχή που υπάρχουν αιτήματα αλλά όχι αισθήματα, σε μια εποχή που οι άνθρωποι αγαπούν τους καναπέδες τους περισσότερο από τους συνανθρώπους τους, σε μια εποχή που οι καριέρες είναι πάνω από τους έρωτες και τις αγάπες, οι ήρωες της ταινίας θα ψάξουν να βρουν τι είναι αυτό που έκαναν λάθος, στα χρόνια που πέρασαν».

Το σενάριο είναι του Λάκη Λαζόπουλου, η σκηνοθεσία του Λάκη Λαζόπουλου και του Γιώργου Λάνθιμου. Διευθυντής Παραγωγής: Νίκος Λαμπρόπουλος. Διευθυντής Φωτογραφίας: Πλάτων Ανδρονίδης. Σκηνογράφος: Αννα Γεωργιάδου. Ενδυματολόγος: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μουρατίδης. Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος,Αντώνης Καφετζόπουλος,Βέρα Κρούσκα,Σμαράγδα Καρύδη,Μαρία Καβογιάννη,Καίτη Κωνσταντίνου,Ελισάβετ Μουτάφη,Γιάννης Μποσταντζόγλου,Δημήτρης Τζουμάκης,Γεράσιμος Γεννατάς,Ευδοκία Στατήρη. Στο ρόλο του ταξιτζή ο Σπύρος Καλογήρου και στο ρόλο της μητέρας η Ευαγγελία Σαμιωτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ