Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα χαράτσια έχουν όνομα

Ως «μη σοβαρή» και «ανεδαφική» καταψήφισαν χθες στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των χαρατσιών, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Παρά τις προσπάθειές τους να πετάξουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι για την πατρότητα των μέτρων, και τα τρία κόμματα είπαν «ναι» με την στάση τους στην στήριξη της φορολογικής πολιτικής, που αφαιμάζει τη λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση.

Τι προβλέπει η πρόταση του ΚΚΕ

* Αναδρομική κατάργηση (δηλαδή από την έναρξη ισχύος τους) όλων των χαρατσιών και συγκεκριμένα: Της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα», του λεγόμενου «τέλους επιτηδεύματος» στους επαγγελματίες και του λεγόμενου «έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών» (χαράτσι της ΔΕΗ).

* Κατάργηση κάθε διάταξης ή διοικητικής πράξης που τυχόν έχει εκδοθεί για την εφαρμογή αυτών των χαρατσιών, όπως και τυχόν διατάξεις που είναι αντίθετες με την προτεινόμενη κατάργηση των χαρατσιών.

* Αίρεται αυτοδίκαια, δηλαδή καταργείται σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται χωρίς καμία ενέργεια ή επιβάρυνση των πολιτών, κάθε εκκρεμής διαδικασία είσπραξης από το κράτος των χαρατσιών.

* Επιστροφή από το κράτος στους πολίτες ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων» και μάλιστα εφάπαξ, όποιων ποσών αντιστοιχούν στα χαράτσια, συμπεριλαμβανομένων και των όποιων τυχόν προσαυξήσεων και έχουν ήδη εισπραχθεί από το κράτος.

(το ρεπορτάζ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ