Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ
Σήμερα και αύριο οι εκλογές

Να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις

Εκλογές γίνονται σήμερα και αύριο στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ για την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Μεταφορών και το ΕΚΑ.

Χαρακτηριστικό των εκλογών αποτελεί ο μεγάλος αριθμός παρατάξεων. Εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΑΣΑ, ψηφοδέλτια κατεβάζουν ακόμα δέκα παρατάξεις! Τρεις προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ, τρεις από τη ΝΔ, δύο από την ακροδεξιά και δύο από τη λεγόμενη «αριστερά». Και σχεδόν όλες εμφανίζονται με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου!

Η κατάσταση αυτή, σημειώνει η ΔΑΣ, έχει βασικό στόχο να συσκοτίσει την ουσία πίσω από τους διάφορους σκυλοκαυγάδες. Θέλουν, δηλαδή, να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να ασχοληθούν με το πώς θα οργανώσουν τον αγώνα τους για να βάλουν φραγμό στην αντεργατική πολιτική. Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε αυτό που σημειώνει η ΔΑΣ όχι σε αυτήν την ανακοίνωσή της, αλλά στη Διακήρυξή της για τις εκλογές: «Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση κανείς δεν είναι "ανεξάρτητος". Εμείς δηλώνουμε εξαρτημένοι από τα δίκαια της εργατικής τάξης και με βάση αυτά ζητάμε την ψήφο σας καθαρά, με παστρικές κουβέντες και ταξική αγωνιστική διάθεση, γιατί θέλουμε Συνδικάτο που θα συμβάλει στο συντονισμό της δράσης με τις άλλες αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στο συνδικαλιστικό κίνημα, με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο».

Τέλος, η ΔΑΣ, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και τα όργανά του ετοιμάζονται να πάρουν νέα αντεργατικά μέτρα η ΔΑΣ υπογραμμίζει την ανάγκη «να αντιτάξουμε την ενιαία δράση της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ, τα αστικά κόμματα, την τρόικα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ