Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΑΣΟΥΤΗΣ»
Διεκδικούν ανάκληση των απολύσεων

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς καταστημάτων, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης ΑΕ» και οι Λαϊκές Επιτροπές απαιτούν από την εργοδοσία να ανακαλέσει τις απολύσεις συναδέλφων τους και να σταματήσει κάθε προσπάθεια για μείωση μισθών και νέες απολύσεις.

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποίησαν αποκλεισμό των «Grand ΜΑΣΟΥΤΗ» σε Καλαμαριά και Σταυρούπολη και χτες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του «Μασούτη» στην οδό Αρτάκης στην Τούμπα.

Η επιχείρηση, την περασμένη βδομάδα απέλυσε τον Γ. Ταϊτζόγλου, και λίγους μήνες πριν είχε απολύσει τον Ν. Παπαδάκη ο οποίος διεκδικεί δικαστικά την επιστροφή του στην εργασία. Και οι δύο εργαζόμενοι ήταν δραστήρια μέλη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση της Επιτροπής των εργαζομένων στην επιχείρηση και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Επίσης, ήταν μάρτυρες στην υπόθεση του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος με θύμα το συνάδελφό τους Σπύρο Μαρτσίδη και με βάση τις μαρτυρίες τους καταδικάστηκε η επιχείρηση.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ότι στο πρόσωπο των δύο εργαζομένων, η εταιρία θέλει να χτυπήσει την οργάνωση και τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ