Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Αυξήθηκαν τα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις

Αποκαλυπτική των νέων χαρατσιών στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΠΑΔ, του ΟΓΑ και του ΤΥΔΚΥ, που έχουν ενταχθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αποτελεί η έρευνα που έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τον περασμένο Φλεβάρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι ασφαλισμένοι των τεσσάρων ταμείων και σε ποσοστό 40% πλήρωσαν αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακα ενώ σε ποσοστό 39% πλήρωσαν αυξήσεις συμμετοχών στις εργαστηριακές εξετάσεις. Το μεγαλύτερο ποσοστό - φτάνει το 50% για φάρμακα και εξετάσεις - των ασφαλισμένων που πλήρωσαν τα νέα χαράτσια είναι στο Δημόσιο (ΟΠΑΔ). Επίσης οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που δεν πλήρωναν τίποτε για εξετάσεις, τώρα το 33% πληρώνει χαράτσια για τις εξετάσεις καθώς ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ προβλέπει συμμετοχή 15% για τους ασφαλισμένους που κάνουν τις εξετάσεις τους στον ιδιωτικό τομέα. Ο κανονισμός δεν προβλέπει συμμετοχή σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι κάνουν τις εξετάσεις στα εργαστήρια του ΙΚΑ ή στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά όπως καταγγέλθηκε χτες στην παρουσίαση της έρευνας, τα εργαστήρια του Ιδρύματος είτε έκλεισαν είτε δεν έχουν αντιδραστήρια για τις εξετάσεις.

Κατά τα άλλα η ηγεσία του ΙΣΑ τάχτηκε «υπέρ του εξορθολογισμού στο χώρο της υγείας και της περιστολής της σπατάλης», βάζοντας έτσι πλάτη στις επιλογές της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ