Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΝΑΚΗΣ»
Σιγοντάρει τους εκβιασμούς της εργοδοσίας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της εταιρείας «ΚΑΝΑΚΗΣ» (του ομίλου Φιλίππου), να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, ξεπερνώντας το συμβιβασμένο, εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, απευθύνει με ανακοίνωση το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής.

Η εργοδοσία, την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησε σε έντεκα απολύσεις εργαζομένων, εκ των οποίων, μάλιστα, ο ένας ήταν μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου. Κι όμως το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, αντί να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων πήγε να... συνδιαλλαγεί με την εργοδοσία, ζητώντας να ακυρωθούν οι προσλήψεις με ταυτόχρονη όμως επιβολή 4ήμερης εργασίας! «Με τη στήριξη της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού Σωματείου θα μελετήσουν προτάσεις για αλλαγές εργασιακών σχέσεων όπως 4ήμερο, με τη δικαιολογία ότι "καλύτερα να έχουν δουλειά και να παίρνουν 200 ευρώ λιγότερα, παρά να είναι απολυμένοι και να μην παίρνουν τίποτα"», επισημαίνει με σχετική ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο.

Και σημειώνει: «Η κατάσταση δε θα αλλάξει όσο φοβόμαστε, κουνάμε το κεφάλι, βρίζοντας στα πηγαδάκια στο κυλικείο και στο καπνιστήριο. Αυτά τα μέτρα είναι στο χέρι μας να μην περάσουν, μόνο εμείς μπορούμε να παλέψουμε για να έχουν δουλειά οι συνάδελφοί μας, γιατί αν δε δείξουμε την αντίθεσή μας στις απολύσεις και την αλληλεγγύη μας σ' αυτούς, αύριο όταν θα διώξουν εμάς δε θα υπάρχει κανείς να μας στηρίξει. Ψηλά το κεφάλι. Οι εργάτες ό,τι έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα, το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες ενάντια σε συμβιβασμούς και πολλές φορές απέναντι και από συνδικαλιστές που για να έχουν εργασιακή ειρήνη με το αφεντικό έμπαιναν μπροστά για να τους αποπροσανατολίσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ