Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΒΟΥΛΗ
Υπερασπίζονται φανατικά τα χαράτσια

Απάντηση στις αθλιότητες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σε βάρος του ΚΚΕ έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής

Μιλώντας εκ μέρους της συγκυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «για προεκλογικούς λόγους έρχεται αυτό το θέμα», κινδυνολογώντας αισχρά ότι «αν γινόντουσαν δεκτές οι προτάσεις σας θα έπεφτε ο καπιταλισμός; Θα είχε συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Ο κόσμος θα είχε σφαγιαστεί απολύτως αν είχε γίνει δεκτή αυτή η πρόταση»...

Οσον αφορά το θέμα της μονομερούς διαγραφής του χρέους που θέτει το ΚΚΕ, αναπαρήγαγε τις αθλιότητες περί ευθύνης του ΚΚΕ για τη σημερινή κατάσταση, λέγοντας ότι «για να έχετε το τεκμήριο της αθωότητας που έχει ο τρελός του χωριού θα έπρεπε να έχετε θέσει νωρίτερα το να μην δανείζεται η χώρα, όμως συμβάλατε στο να υπάρχουν αιτήματα που να απαιτούν περισσότερο δανεισμό».

«Η πρόταση του ΚΚΕ δείχνει να μην καταλαβαίνει ποια είναι η κατάσταση του κράτους» υποστήριξε καταψηφίζοντας την πρόταση ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης. Να «πατήσει σε δύο βάρκες» προσπάθησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Καράογλου, λέγοντας πως «κανένας δεν αμφισβητεί ότι οι 3 αυτοί φόροι έχουν δημιουργήσει πλήθος αρνητικών παρενεργειών» και πως «δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι από την πρώτη στιγμή».

Στηρίζοντας όμως επί της ουσίας τα χαράτσια, επιτέθηκε με ψέματα στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την εξαθλίωση του ελληνικού λαού» και ότι «η πρόταση νόμου είναι τουλάχιστον ανεδαφική αν όχι λαϊκίστικη», ζητώντας από το ΚΚΕ να ασκήσει «ρεαλιστική πολιτική», όπως ονομάζουν την υποταγή στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Επιμελώς απέφυγε να τοποθετηθεί για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Π. Μαρκάκης, αναφέροντας απλώς ότι «τα χαράτσια μπήκαν λόγω της κατάρρευσης των εξόδων». Οτι υπερψηφίζει την πρόταση του ΚΚΕ δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, καταθέτοντας τη στενοχώρια του για το γεγονός ότι το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ «δεν ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ούτε στο πρώτο μνημόνιο» το οποίο «φτιάχθηκε στο γόνατο».

Εντονη ήταν η αντίδραση στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή. Τόνισε πως «στο ΚΚΕ δεν είμαστε λαϊκιστές. Είμαστε το μόνο κόμμα που αντιταχθήκαμε σε επιδοματικές πολιτικές και πλαστές παροχές. Υποστηρίζαμε στο συνδικαλιστικό κίνημα ότι κάθε τι που κατακτούσε έπρεπε να εντάσσεται στο μισθό και το μεροκάματο. Ομως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχετε "μεταπτυχιακό" στο λαϊκισμό». Πρόσθεσε ακόμα ότι «το ΚΚΕ ποτέ δεν ποντάρισε στην εξαθλίωση του λαού. Η καθημερινή πρακτική του δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Παλεύει στην πρώτη γραμμή μαζί με τους εργάτες για κατακτήσεις στα πραγματικά καθημερινά τους αιτήματα και προβλήματα».

Επισήμανε ακόμα, πως «αυτό το σύστημα, που έχει φάει τα ψωμιά του, καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία και την εξαθλίωση. Αν αυτό το σύστημα και τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ τη θεωρείτε πρόοδο, εμείς ως ΚΚΕ την χαρίζουμε αυτήν την πρόοδο. Παλεύουμε για τη σοσιαλιστική κοινωνία, για να απελευθερωθεί ο εργαζόμενος από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για εμάς αυτή είναι η πρόοδος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ