Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Το «μαύρο άσπρο» προς άγραν ψήφων

Δημαγωγεί για τα μέτρα και δηλώνει έτοιμος να συμβάλει για να εφαρμοστούν

Σε δημαγωγία παλαιάς κοπής επιδίδεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Προς άγραν ψήφων, απ' τη μια ψευτοαντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τα οποία συγκυβέρνησε, και απ' την άλλη δηλώνει διαθέσιμος για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους.

Σε ομιλίες και συνεντεύξεις στην Καλαμάτα και τον Πύργο, όπου περιόδευσε, ο Γ. Καρατζαφέρης επέκρινε τους Σαμαρά - Βενιζέλο ότι «μετά τον Ιούνιο, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, δεν θα μπορούν όχι να κυβερνήσουν, αλλά ούτε να βγουν από την πόρτα τους εξαιτίας αυτών που έχουν υπογράψει και κυρίως της ρήτρας που προβλέπει ότι όσο πολιτεύονται δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ένα "κόμμα"». Και πρόσθεσε: «Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν αυτοί, μπορούμε να το κάνουμε εμείς που δεν υπογράψαμε, δεν ενδώσαμε».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να κρύψει τις πλάτες που έβαλε για τα άγρια μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί σε βάρος του λαού, και ταυτόχρονα διαμηνύει στην πλουτοκρατία τη διαθεσιμότητά του να εφαρμόσει αυτά τα οποία δήθεν καταγγέλλει, θεωρώντας ότι η απόφασή του να βγει από τη συγκυβέρνηση, τον καθιστά αξιόμαχη εφεδρεία των αστών για το μέλλον. Ετσι, εκτιμώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δε θα επιτρέψει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από κοινού να σχηματίσουν κυβέρνηση, τόνισε: «Δεν έχω καμία διάθεση να συμμετάσχω στην κυβέρνηση, αλλά επειδή για εμάς προέχει η Ελλάδα θέτω αυστηρότατους όρους και μάλιστα θα ζητήσω έγγραφες δεσμεύσεις».

Οι «όροι» που θέτει συνιστούν αποθέωση της δημαγωγίας, όπως «όχι στην εκχώρηση του εθνικού μας πλούτου, όχι στην εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία, όχι στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας» και «δραστικός περιορισμός των λαθρομεταναστών στο 2%». Ούτε κουβέντα δε λέει βέβαια για το σύνολο των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που έχει στο συρτάρι η πλουτοκρατία και τα οποία πρόθυμα θα δεχτεί να υπηρετήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. από οποιοδήποτε πόστο κι αν του αναθέσουν.

Ο πρόεδρος του κόμματος που μόλις προ ολίγων μηνών πρωτοστατούσε στην κατατρομοκράτηση του λαού επισείοντας την απειλή της χρεοκοπίας και της αδυναμίας καταβολής μισθών και συντάξεων, αν δε γινόταν αποδεκτό το μνημόνιο, έφτασε σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας να καταγγέλλει το «ψευτοδίλημμα που έθεσαν Σαμαράς και Βενιζέλος "χρεοκοπία ή διάσωση της Ελλάδας"» και να δηλώνει, αποκαλύπτοντας και τους ενδόμυχους φόβους του απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα: «Χρεοκοπία; Εμένα με φοβίζει περισσότερο η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να 'τανε το '21... (2013-09-10 00:00:00.0)
Ανατροπή (2011-11-23 00:00:00.0)
Πλειοδοτεί στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων (2011-10-29 00:00:00.0)
Ανοιχτός πόλεμος στα λαϊκά συμφέροντα (2011-10-11 00:00:00.0)
Στο πλευρό του κεφαλαίου (2011-09-08 00:00:00.0)
Σταθερός πυλώνας στην ολομέτωπη επίθεση (2010-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ