Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράδειγμα προς αποφυγήν

Το 'να χέρι του οπορτουνισμού νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί το πρόσωπο της αστικής εξουσίας. Την περασμένη Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ της ΝΕΤ, αναπαρήγαγε τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι Γάλλοι ομοϊδεάτες τους για διαφορετική πολιτική του σοσιαλδημοκράτη Ολάντ αν επικρατήσει του Σαρκοζί, λέγοντας: «Βλέπετε και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και ιδιαίτερα στην προεκλογική Γαλλία, και εκεί τίθενται ζητήματα μιας διαφορετικής πια οικοδόμησης, μιας διαφορετικής συγκρότησης της ευρωζώνης και μιας διαφορετικής πολιτικής»...

Ο οπορτουνισμός στη Γαλλία καλλιεργεί ήδη το άλλοθί του για τη στήριξη που θα παρέχει στον Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, προσδοκώντας σε ανταλλάγματα όπως η συμμετοχή του σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση. Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωπος του Μελανσόν, υποψηφίου του «αριστερού μετώπου» που υποστηρίζεται και από το γαλλικό ΚΚ, δήλωσε ότι «οι οπαδοί του θα κληθούν να ψηφίσουν τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών». Η Κλεμαντίν Οτέν είπε επίσης ότι το Αριστερό Μέτωπο του Μελανσόν θέλει να εξασφαλίσει έδρες σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση (...) η Οτέν κατέστησε σαφές ότι το Αριστερό Μέτωπο θέλει να επωφεληθεί από την επιτυχία του πρώην τροτσκιστή και να εξασφαλίσει ένα ρόλο στην κυβέρνηση, εάν η αριστερά κερδίσει. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιτυχία της αριστεράς. Θα θέλαμε να δούμε να δημιουργούνται για μας οι πολιτικοί όροι για να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Το έργο αυτό το έχει ξαναδεί ο λαός της Γαλλίας (το 2002 στήριξαν Σιράκ, το 2007 Ρουαγιάλ), στον οποίο ο οπορτουνισμός προσέφερε τις χειρότερες υπηρεσίες, καταθέτοντας κάθε φορά τις ψήφους που αποσπούσε στην «ποδιά» της σοσιαλδημοκρατίας. Συμμετέχοντας σε κεντροαριστερές κυβερνήσεις που σφαγίασαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, παίρνοντας μέρος έως και στην ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και σκορπώντας την απογοήτευση και την ηττοπάθεια στο λαό. Με τέτοιες περγαμηνές εύλογη η απαίτησή του για επιβράβευση απ' την αστική τάξη της Γαλλίας.

Το παράδειγμα της Γαλλίας που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει, πασχίζοντας να του ανατεθεί η άσκηση της αστικής διαχείρισης, είναι προς αποφυγήν για το λαό της χώρας μας που πρέπει να γυρίσει την πλάτη στον οπορτουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ