Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΖΗΤΑΝΕ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙΟ

ΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: «Η Ισπανία σήμερα βρίσκεται εκεί όπου ήταν η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια»(Der Spiegel / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΚΡΙΣΗ: «Η κρίση επέστρεψε (...) Η αναζωπύρωση έχει τρεις διαστάσεις. Πέραν του Ισπανικού παράγοντα, προκύπτει και ο παράγοντας πολιτικού κινδύνου» (The Guardian / ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ: «Πάνω στους Ελληνες έχει πέσει μια τρομερή δυστυχία (...) Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν πετσοκοπεί και οι φόροι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα (...) Κάπου 100.000 επιχειρήσεις έχουν πάψει να υφίστανται (...) Η δυστυχία είναι ορατή παντού. Δεν μπορείς να γευματίσεις έξω χωρίς να σε κατακλύσουν οι ζητιάνοι, οι άστεγοι ζαρώνουν στις γωνιές σχεδόν κάθε δρόμου» (από άρθρο στον «Independent» / ΕΘΝΟΣ).

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Η δημοσιονομική διαχείριση αποδίδει πρωτογενές πλεόνασμα 915 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 110 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (...) Πράγμα που σημαίνει δεν είναι όλα μάταια και ότι εντέλει, παρ' ότι κινούμεθα επί μακρόν ανάμεσα σε Συμπληγάδες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα βγούμε σε ανοιχτή θάλασσα» (από το κύριο άρθρο στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ).

ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ: «Ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (....) και η κυβέρνηση Παπαδήμου παραδίδουν στην επόμενη κυβέρνηση "καμένη γη" (...) οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτελούν την τελευταία ευκαιρία (...) την ευκαιρία αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει η ΝΔ» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ