Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παζαρεύει τους όρους συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ

Από τις «αντοχές των τραπεζών» εξαρτά ο Α. Σαμαράς την όποια ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πανέτοιμος να προχωρήσει σε κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην υπάρξει «ακυβερνησία» δηλώνει ο Α. Σαμαράς, που διαπραγματεύεται ήδη τις προϋποθέσεις για συγκυβέρνηση, με στόχο να διασφαλίσει ότι το κόμμα του θα έχει πάνω χέρι. Επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, ο πρόεδρος της ΝΔ προχωρά σε «διόρθωση» της προηγούμενης θέσης του ότι «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα υπάρξουν εκλογές» και δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία»: «Είπα ότι αν υπάρξει ακυβερνησία, τότε είναι αναπόφευκτες οι επαναληπτικές εκλογές» (!).

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα προχωρά ένα ακόμα βήμα όσον αφορά τις προϋποθέσεις της κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. «Τι όρους θα θέσει το δεύτερο κόμμα στο πρώτο; Ξέρουμε; Τι όρους θα θέσει, ας πούμε, ο κ. Βενιζέλος σε μας, προκειμένου να μας στηρίξει; Το ξέρουμε; Μήπως ξέρουμε τι όρους θα θέσει το κόμμα του στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο, για να μας στηρίξει;», αναρωτιέται με νόημα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως όχι απλά θεωρεί δεδομένη τη συγκυβέρνηση, αλλά παζαρεύει και τους όρους.

Σημειώνεται πως σε τηλεοπτική συνέντευξή του στις αρχές της βδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ είχε θέσει έναν ακόμα όρο, ότι δηλαδή «πρωθυπουργός θα γίνει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στη Βουλή». Παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται, ξεκαθαρίζει ότι υπέρτατος στόχος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ δεν κρύβει το μίσος του για τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων, που συκοφαντικά αποκαλεί συντεχνίες.

«Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα. Να απενοχοποιήσουμε την ανταγωνιστικότητα. Να ανακαλύψουμε την εξωστρέφεια (...) Να χτυπήσουμε τις συντεχνίες και τη διαπλοκή που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον και παραλύουν το κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, εξάλλου στην πρόταση που έχει κάνει το κόμμα του, δηλαδή οι δόσεις των δανειοληπτών που έχουν χάσει τη δουλειά τους, είτε έχει μειωθεί δραστικά το εισόδημά τους, να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος, έσπευσε να βάλει ως προϋπόθεση τις αντοχές των τραπεζών!

«Αυτή η ρύθμιση δεν είναι απλή. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα γονατίσει το τραπεζικό σύστημα(!). Και δεν θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. Στόχος μας είναι η ανακούφιση των δανειοληπτών να είναι ουσιαστική, να μην υπάρξουν παρενέργειες και να γίνει αποδεκτή από όλους», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας στην καλή προαίρεση του κάθε τραπεζίτη το αν η λαϊκή οικογένεια θα βουλιάξει βαθύτερα στη φτώχεια.

Ταυτόχρονα, μετά από συνάντηση που είχε χτες με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Φράγκο, ο Α. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι «θα δώσει τη μάχη προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές», εμπαίζοντας τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού έχει ήδη προσυπογράψει νέες περικοπές τουλάχιστον 10% τον Ιούνη στα ειδικά μισθολόγια, που φυσικά δε θα σταματήσουν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ