Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΣΕ - ΠΟΔΝ
Διεθνής αποστολή αλληλεγγύης στο συριακό λαό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Σάββατο η διεθνής αποστολή αλληλεγγύης και καταγραφής γεγονότων στη Συρία. Αντιπρόσωποι του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Εθνικής Ενωσης Σύριων Φοιτητών και του Εθνικού Συμβουλίου Ειρήνης της Συρίας συναντούνται και συζητούν με ηγέτες των κομμάτων του Πατριωτικού Μετώπου, τις αντίστοιχες οργανώσεις νεολαίας και φοιτητών, αλλά και με συνδικάτα και κινήματα ειρήνης για την κατάσταση στη Συρία, καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές απειλές και επεμβάσεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη τους στο λαό και τη νεολαία της Συρίας. Σήμερα αντιπροσωπεία των δύο διεθνών οργανώσεων αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Συρίας Φειζάν Αλ Μακντάντ, ενώ αύριο Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Ιδιαίτερα ζωντανή ήταν η συζήτηση που έγινε με φοιτητές στα πανεπιστήμια των πόλεων Λατάκια, Ταρτούς και Δαμασκό.

Την Κυριακή αντιπροσωπεία του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ επισκέφθηκε τραυματισμένους στρατιώτες σε νοσοκομείο της Δαμασκού όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη τους στη Συρία και κατήγγειλε κάθε μορφή ξένης επέμβασης στις εσωτερικές της υποθέσεις. Οι γιατροί και οι τραυματίες κατήγγειλαν πως βρέθηκαν στο στόχαστρο τρομοκρατικών ομάδων την ώρα που οι ίδιοι εκτελούσαν το χρέος να προστατεύουν τους πολίτες. Η Πρόεδρος του ΠΣΕ Σοκόρο Γκόμες, εξέφρασε την αλληλεγγύη της οργάνωσης στη Συρία και στο λαό της ενάντια στις επιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ιδιαίτερα των ΗΠΑ και πρόσθεσε πως τα μέλη του ΠΣΕ θα αναδείξουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων στη Συρία.

Τέλος, σημειώνεται πως η αντιπροσωπεία του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ απαρτίζεται από 29 οργανώσεις 23 χωρών και ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ Ηρακλής Τσαβδαρίδης, ο Πρόεδρος της ΠΟΔΝ Δημήτρης Παλμύρης και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΔΝ Ανόι Σάντσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ