Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ
Κοινές ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα

ΠΕΚΙΝΟ.--

Κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα πραγματοποιούν από την Κυριακή και για έξι μέρες, η Κίνα και η Ρωσία, στέλνοντας σαφές μήνυμα για τη διεκδίκηση της περιοχής, στην οποία επικρατεί κλίμα έντασης μεταξύ του Πεκίνου και των ασιατικών χωρών που ερίζουν για την ίδια περιοχή. Οι κοινές ασκήσεις Κίνας - Ρωσίας στην Κίτρινη Θάλασσα είναι οι πρώτες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται από το Πολεμικό Ναυτικό των δύο χώρων, ενώ το Πεκίνο έχει από τον περασμένο μήνα ανακοινώσει επίσημα ότι εκσυγχρονίζει το στρατό της χώρας, με σημαντική αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2012.

Η Κίνα έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της για την περιοχή, απέναντι στις διεκδικήσεις της Ιαπωνίας, των Φιλιππίνων και του Βιετνάμ, που αφορά στην κυριαρχία και τον έλεγχο πολλών νησιών στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας, που πέρα από τον έλεγχο των εμπορικών γραμμών, κρύβουν τεράστια αποθέματα φυσικού πλούτου, με τις ΗΠΑ να ζητούν από το Πεκίνο να «μη διαταράσσει την ηρεμία» στην περιοχή.

Οι κοινές ασκήσεις Κίνας - Ρωσίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη περιλαμβάνουν ασκήσεις αεράμυνας, υποβρύχιες τακτικές και τακτικές αναζήτησης και διάσωσης, όπως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ. Το Πεκίνο δηλώνει ότι οι ασκήσεις «είναι προγραμματισμένες εδώ και καιρό μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας, έχουν στόχο να διατηρήσουν την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ