Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Η κυβερνητική προπαγάνδα σε εξέλιξη

Με προπαγανδιστικά τρυκ και πιέσεις προς την κοινή γνώμη επιχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει την πολιτική της επιλογή για απογευματινή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Εσωτερικών Β. Παπανδρέου και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου εγκαινίασαν χτες το γραφείο απογευματινής λειτουργίας της ΔΟΥ Χολαργού. Παρόμοια γραφεία θα λειτουργήσουν πιλοτικά από τις 5 του Μάρτη (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 3μμ έως τις 8μμ) και στις ΔΟΥ Γλυφάδας, Α' Περιστερίου και Α' Πειραιά.

Μετά το τέλος της ρεκλάμας των εγκαινίων η Β. Παπανδρέου θέλησε, με τις δηλώσεις της, να εμφανίσει την απογευματινή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών ως ένδειξη του ενδιαφέροντος που τάχα έχει η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεν παρέλειψε, όμως, να υπενθυμίσει την προσήλωση αυτής της κυβέρνησης στο νεοσυντηρητικό πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΕΙΑ που, βεβαίως, σημαίνει παράδοση του φιλέτου του δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Για να ισχυροποιήσει πάντως ακόμη περισσότερο την κυβερνητική προπαγάνδα, περί ενδιαφέροντος προς τον πολίτη, αλλά και για να ασκήσει πίεση στην κοινή γνώμη και στους δημοσίους υπαλλήλους, το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ξαναέδωσε χτες στη δημοσιότητα τα στοιχεία της τηλεφωνικής έρευνας που πραγματοποίησε τον περασμένο Νοέμβρη το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, βάσει των οποίων προκύπτει ότι το 70,6% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσε να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του με το δημόσιο μετά τις 2μ.μ.

Ασφαιρα πυρά προς τους φροντιστηριάρχες

Την ίδια ώρα που συνέβαιναν τα παραπάνω, το εν λόγω υπουργείο προέβαινε σε ένα ακόμη προπαγανδιστικό τρυκ. Συγκεκριμένα, δημοσιοποίησε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Στ. Καμπέλη, βάσει της οποίας τα φροντιστήρια «Κύκλος» απειλούνται - για τα μάτια του κόσμου βέβαια - με αφαίρεση της άδειας λειτουργίας τους αν δε σταματήσουν το πρόγραμμα μαθημάτων που έχουν εξαγγείλει για την προετοιμασία των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ της 17ης Μαρτίου. Πρόκειται για παλιά υπόθεση ρουτίνας και τίποτα περισσότερο δεδομένου ότι ο νόμος 2190/94, στο άρθρο 8 απαγορεύει τη λειτουργία ιδιωτικών φροντιστηρίων, την οργάνωση προγραμμάτων ή μαθημάτων κλπ. για την προετοιμασία όσων λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ετσι η κυβέρνηση, πάντοτε ενόψει διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και για να κάνει τυπικά το καθήκον της, εκτοξεύει άσφαιρα πυρά προς τους φροντιστηριάρχες, οι οποίοι, επίσης πάντοτε οργανώνουν μαθήματα προετοιμασίας των συμμετασχόντων σ' αυτούς τους διαγωνισμούς. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν αφαιρέθηκε άδεια λειτουργίας από φροντιστήριο που έγραψε το νόμο στα παλιά του τα παπούτσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ