Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Τσοβόλα - Γιοβάνοβιτς

Συνάντηση είχε προχθές το απόγευμα ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζιβαντίν Γιοβάνοβιτς, στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δ. Τσοβόλας δήλωσε: «Ανταλλάξαμε απόψεις και καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των αριστερών, των προοδευτικών δυνάμεων στα Βαλκάνια και σ' όλη την περιοχή, προκειμένου να προστατευτεί η ειρήνη, η σταθερότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ανέφερε πως κοινή ήταν η διαπίστωση «ότι οι μηχανισμοί αποσταθεροποίησης, που χρόνια ...ενεργούν για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Βαλκάνια, συνεχίζουν τις αποσταθεροποιητικές μεθοδεύσεις».

Ο Ζ. Γιοβάνοβιτς με τη σειρά του δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, σχετικά με το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων μας. Και τα δυο κόμματα αγωνίζονται για την παραπέρα ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γιουγκοσλαβίας. Και τα δυο κόμματα αγωνίζονται για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ