Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Φοιτητικές διαδηλώσεις

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Με μαζικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών αλλά και εργαζομένων απάντησε η εκπαιδευτική κοινότητα στις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και την παρέμβασή του στις εσωτερικές υποθέσεις της Νικαράγουας, που πρότεινε σειρά σκληρών μέτρων για περικοπές όσον αφορά τις δαπάνες για την Παιδεία και στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν την πολιτική του ΔΝΤ μετά τις συστάσεις της τεχνικής επιτροπής προς την κυβέρνηση της Νικαράγουας για περικοπές στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την αύξηση τόσο του ορίου της ηλικίας συνταξιοδότησης όσο και του ύψους των εισφορών των εργαζομένων στα συνταξιοδοτικά προγράμματα, καθώς και την άμεση εφαρμογή των δημοσιονομικών προσαρμογών που έχουν τεθεί εκ μέρους του ΔΝΤ στο πλαίσιο της χορήγησης δανείων που έχει από προηγούμενες κυβερνητικές συμφωνίες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα δηλώνει αντίθετη στις συγκεκριμένες παραινέσεις του ΔΝΤ. Η Εθνική Ενωση Φοιτητών Νικαράγουας (UNEN), το Εθνικό Συμβούλιο των Πανεπιστημίων (CNU) και η Εθνική Ενωση των Εκπαιδευτικών δηλώνουν «παρών» στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που χτυπάνε λαϊκά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ