Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις σε σχολεία θηλέων

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέο κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης μαθητριών σημειώθηκε σε σχολείο στην επαρχία Ταχάρ, στο Αφγανιστάν, με θύματα περισσότερα από 120 κορίτσια και τρεις καθηγητές. Η επίθεση, για την οποία χρησιμοποιήθηκε τοξική σκόνη, που μόλυνε τις τάξεις με αποτέλεσμα οι μαθήτριες να χάσουν τις αισθήσεις τους, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών των Ταλιμπάν να κλείσουν τα σχολεία και να τρομοκρατήσουν τις οικογένειες των κοριτσιών, προκειμένου να μην τους επιτρέπουν να πάνε στο σχολείο.

Στο πεδίο των επιθέσεων στο Πακιστάν, τέσσερις άνθρωποι φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν», σκοτώθηκαν σε αμερικανική επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στην περιοχή των φυλών.

Επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν πραγματοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράφοντας εννιά μνημόνια συνεργασίας με το Ισλαμαμπάντ. Μετά τη συνάντησή του με τον Πακιστανό ομόλογό του Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία θα είναι η τελευταία κατοχική δύναμη που θα αποχωρήσει από το Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας ότι η Αγκυρα δε θα «εγκαταλείψει τα αδέρφια» της στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ