Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Προς απελευθέρωση των Λιβανέζων ομήρων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

«Πολύ κοντά στην απελευθέρωση» βρίσκονται σύμφωνα με το Λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών, Αντνάν Μανσούρ, οι 13 Λιβανέζοι σιίτες προσκυνητές που απήχθησαν από αγνώστους ενόπλους, επιστρέφοντας από προσκύνημα στο Ιράν την Τρίτη λίγο έξω από το Χαλέπι της βόρειας Συρίας. Ο Μανσούρ δήλωσε ότι, με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι απαγωγείς είναι κάποια μικρή «ομάδα που έχει σχέσεις με την συριακή αντιπολίτευση». Κατηγορηματική, πάντως, ήταν η χτεσινή διάψευση του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (που σε μεγάλο βαθμό λειτουργεί ως ένοπλο σκέλος του αντιπολιτευόμενου «Εθνικού Συριακού Συμβουλίου») που τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την απαγωγή την οποία και καταδικάζει.

Αναλόγου περιεχομένου ανακοίνωση εξέδωσε και το «Εθνικό Συριακό Συμβούλιο», όπου συμμετέχουν κυρίως δυνάμεις, προσκείμενες στους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους», ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων και αφήνοντας να εννοηθεί ότι το συριακό καθεστώς θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια αναστάτωση με το «φίλο λιβανικό λαό».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση, τα συριακά στρατεύματα κλιμάκωσαν χτες την επιχείρησή του στην πόλη Ραστάν, με συνεχόμενους βομβαρδισμούς, ενώ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει, ήδη, φύγει. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από τη συριακή κυβέρνηση.

  • Πραγματοποίηση συνάντησης κυβέρνησης - αντιπολίτευσης και έναρξη διαλόγου αποκλιμάκωσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Μόσχα πρότεινε, χτες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με την πρόταση έχει ήδη συμφωνήσει η Δαμασκός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ