Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στη ΝΕΤ

Την παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προκάλεσε το Σάββατο ο τρόπος με τον οποίο η κρατική τηλεόραση μεταχειρίζεται το ΚΚΕ, καταπατά την πολυφωνία και την υποχρέωση να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα κόμματα, ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο. Είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες δημόσια καταγγελία από την πλευρά του Κόμματος και της ΓΓ της ΚΕ, η οποία όμως έμεινε αναπάντητη από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Οπως εξήγησε η Αλέκα Παπαρήγα, αφορμή για την παρέμβαση στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» έδωσε το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Κόμματος αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από αυτούς των άλλων κομμάτων στο ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων, ενώ κραυγαλέα είναι και η προσπάθεια να προστατευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από κάθε κριτική.

Είπε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα στο διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφους της εκπομπής: «Δεν μπορεί η κρατική τηλεόραση να μετατραπεί σε τηλεόραση υπεράσπισης ενός κόμματος ή προβολής ή δεν ξέρω τι. Και δεύτερον να σας πω. Καλείτε κόμματα τώρα για την καινούρια εκλογική μάχη, το σωστό είναι - και με συγχωρείτε δηλαδή - και καλά κάνετε στους περισσότερους - τους ρωτάτε "με τι θέση κατεβαίνετε στην νέα εκλογική μάχη". Στο ΚΚΕ έχει κολλήσει η βελόνα στις ερωτήσεις, έχει κολλήσει η βελόνα! Με συγχωρείτε πάρα πολύ, παρεμβαίνω μιας και η τηλεόραση είναι κρατική. Αν ήταν ιδιωτικό κανάλι δε θα επενέβαινα (...)

Τους άλλους τους ρωτάτε για τις θέσεις τους, βάζετε κάτω από το χαλί τα προβλήματα, και εκείνα και τα άλλα. Θα ρωτήσετε τώρα, είναι νέα εκλογική μάχη, θα ρωτήσετε τι θέσεις έχει το ΚΚΕ. Και δεύτερον, δεν μπορεί όποιος κάνει κριτική σε ένα κόμμα, όταν για παράδειγμα ακούγονται για το ΚΚΕ ή για άλλα κόμματα διάφορα, δεν έχω ακούσει να λέτε μην κάνετε επίθεση στο τάδε κόμμα. Τι θα πει μην κάνετε επίθεση; (...) Είσαστε κρατική τηλεόραση και πρέπει να πάρετε αποστάσεις από όλα τα κόμματα... Τώρα, αν θέλετε, είναι κυβέρνηση υπηρεσιακή. Δεν είναι κυβέρνηση ούτε του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ