Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπρόσωποι της αστικής τάξης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ έκαναν διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες που μας πληροφορούν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ βγάζει 400.000 το χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα, κι αυτό για να ...νοιάζεται όλη μέρα για τα παιδιά στη Νιγηρία.

Πράγματι, έτσι είναι τα πράγματα. Μόνο που δεν μπαίνουν στον κόπο να μας εξηγήσουν γιατί η εν λόγω κυρία αμείβεται τόσο καλά και δεν πληρώνει φόρους.

Μήπως -λέμε μήπως- για να εξυπηρετεί κάποια πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα; Οπως για παράδειγμα των Ελλήνων εφοπλιστών που βγάζουν 400 δισεκατομμύρια το χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα;

Κι ακριβώς για να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα υπερκέρδη, που προέρχονται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, η Κ. Λαγκάρντ και η κάθε Κ. Λαγκάρντ δεν πρόκειται να δείξει καμία συμπόνοια όταν πρόκειται να εφαρμοστούν πολιτικές ξεπεράσματος της κρίσης σε βάρος των λαών.

ΠΩ ΠΩ ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ! Δύο άρθρα την ίδια μέρα (προχτές δηλαδή). Ενα από τον Μητσοτάκη και ένα από τον Σημίτη για να μας πληροφορήσουν ότι αν δεν αποδεχθούμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης απλά ...καήκαμε.

Είναι προφανές ότι το σύστημα τους χρειάζεται όλους και επιστρατεύει και τις ... «παλιές καραβάνες» των συμφερόντων του. Αλλωστε, ποτέ δεν έπαψαν να προσφέρουν υπηρεσίες.

Δηλαδή, δε φτάνει που ...μας κάψανε και οι δύο με τις πολιτικές τους όταν ήταν πρωθυπουργοί, τώρα θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα τελειώσει η δουλειά που αρχίσανε πριν χρόνια και μάλιστα με τρόπο ...τελεσίδικο.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί τι καλύτερο για δύο πολιτικούς που ο ένας έφερε το «νόμο Σιούφα» και ο άλλος το «νόμο Ρέππα» για το ασφαλιστικό σύστημα να δουν τελικά την πλήρη κατάρρευσή του που επιχειρείται σήμερα. Είναι μια ικανοποίηση, πώς να το κάνουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ