Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός οργανωμένος να γίνει πρωταγωνιστής

Σε μαζική συγκέντρωση στην Ηλιούπολη μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Κι αν ακόμα δεν είχαμε μπροστά μας την εκλογική μάχη θα έπρεπε και θα το κάναμε, σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά, να οργανώσουμε μια έκτακτη συγκέντρωση, για να προετοιμάσουμε το λαό γι' αυτό που έρχεται. Για την κρίση που βαθαίνει, για τις διάφορες εκδοχές χρεοκοπίας που έχει μπροστά ο ελληνικός λαός. Απλώς τώρα συμπίπτει να έχουμε μπροστά και προεκλογική περίοδο. Γιατί σε αυτό που έρχεται μπροστά μας - και να είστε βέβαιοι ότι έρχεται, δεν πρόκειται για μια προεκλογικού τύπου προειδοποίηση - αυτός που πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής και να το αποφασίσει για τα καλά, είναι μόνο ο λαός. Γιατί δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από τα πάνω. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τα πάνω».

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας χτες το βράδυ στην Ηλιούπολη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Φλέμινγκ.

Και συνέχισε: «Στις 7 Μάη το πρωί, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ένοιωθε μεγάλη ευφορία. Ηταν τα εκατομμύρια που για πρώτη φορά, αποφασιστικά, εγκατέλειψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σε όλους εκείνους που αισθάνθηκαν την ελπίδα να γιγαντώνεται, θέτουμε το ερώτημα: Αισθάνονται σήμερα το ίδιο νικητές; Μεγάλωσε ο προβληματισμός του λαού και η ανησυχία και ο φόβος και η αυταπάτη. Κι όσο μεγαλώνει ο φόβος κι η ανησυχία, ταυτόχρονα δίπλα υπάρχει και η αυταπάτη.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές υπάρχει ήδη ένα πισωγύρισμα στις επιλογές και στη συνείδηση του λαού που δεν πρέπει να συνεχίσει στις εκλογές στις 17 Ιούνη. Γιατί τότε ο λαός θα είναι ανέτοιμος, σε δυσμενέστερη θέση. Ηδη το ρεύμα που υπήρχε πριν τις 6 Μάη για ανατροπή και κατάργηση του μνημονίου, υποχωρεί και κερδίζει έδαφος η τροποποίηση, η αναδιαπραγμάτευση. Τα κόμματα που έλεγαν μεγάλες κουβέντες, γρήγορα έριξαν την αντιμνημονιακή σημαία».

Τέλος η Αλ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό της Ηλιούπολης να μην εμπιστευτεί ξαναδοκιμασμένα και αποτυχημένα σενάρια «αριστερών» και «σοσιαλδημοκρατικών» κυβερνήσεων, προβλέποντας πως σύντομα ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μαζί με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσουν στην ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ