Τετάρτη 30 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Ψηφοθηρικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Λαγκάρντ

Αντιδράσεις καθαρά ψηφοθηρικού χαρακτήρα, από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», όπου ανέφερε για την Ελλάδα: «Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας». Δίνοντας ρεσιτάλ υποκρισίας, πρόσθεσε πως «σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα», υποστηρίζοντας πως στην Ελλάδα «οι γονείς πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους».

Στην συνέχεια η Κ. Λαγκάρντ επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναρτώντας στην ιστοσελίδα της δήλωση στην οποία αναφέρει πως «όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, συμπονώ τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Γι' αυτό το λόγο το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την κρίση και να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης». Συνεχίζοντας όμως να κουνάει το δάχτυλο στο λαό, αποσαφήνισε ότι «όλοι πρέπει να σηκώσουν το μερίδιο του βάρους που τους αντιστοιχεί, ειδικά σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή φόρων».

Στο θέμα του «ύφους» εστίασαν την «κριτική» τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι μένουν προσηλωμένοι στην πολιτική φτωχοποίησης του λαού, που προωθούν σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Ο έλεγχος του χρέους και ο μηδενισμός του ελλείμματος είναι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε πρώτα από όλα εμείς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, αναφέροντας επίσης ότι «η κ. Λαγκάρντ αναγνώρισε το λάθος της και ανασκεύασε τη δήλωσή της».

«Το ύφος της ήταν απαράδεκτο» σημείωσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανασκευάζοντας τη δήλωσή της έδειξε ότι «λαμβάνει υπόψιν της την αντίδραση μιας περήφανης χώρας». «Το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μιλά για εγκλωβισμό της κυβέρνησης και βρόχο της οικονομίας (2015-04-07 00:00:00.0)
Συντηρεί την κόντρα για το ελληνικό χρέος (2013-08-03 00:00:00.0)
Σφαγείο απολύσεων και νέα μέτρα (2013-07-10 00:00:00.0)
Αντιλαϊκά παζάρια μπροστά και πίσω από τα φώτα (2012-10-13 00:00:00.0)
Ανησυχία για τη διάσωση του κεφαλαίου (2011-11-10 00:00:00.0)
Γονάτισαν το λαό για να ελέγξουν τη χρεοκοπία (2011-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ