Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Στη γραμμή του «ευρωμονόδρομου»

Την αυστηρή εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ που ασπάζονται οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονοδρόμου για «δημοσιονομική σταθερότητα» με σκληρή λιτότητα και «ανάπτυξη» που υπηρετεί την ανάκαμψη της κερδοφορία των μονοπωλίων, πρόταξε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος μιλώντας χτες στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κάλεσε τα κόμματα που ασπάζονται τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη «να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τη συμμετοχή μας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα» μέσω της αυστηρής προώθησης των βάρβαρων μέτρων της δανειακής σύμβασης. «Μπροστά σ' αυτήν την ιστορική πρόκληση πρέπει όλοι να επιδείξουμε αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και συνέπεια στο ευρωπαϊκό όραμα», υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαίο η Ευρωζώνη να κάνει θαρραλέα βήματα προς την πραγματική οικονομική ενοποίηση».

Ο Π. Πικραμμένος έθεσε σαν προϋποθέσεις για την «ανάπτυξη», την υλοποίηση «σοβαρών διαρθρωτικών αλλαγών» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας καθώς και την «αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων» αλλά και «των φυσικών πόρων της χώρας». Την εφαρμογή δηλαδή της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» που στοχεύσει στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και της παροχής οικονομικών ενισχύσεων και ζωτικού χώρου στο μεγάλου κεφάλαιο.

Κάλεσε τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων «να συνδράμουν ουσιαστικά» για την έξοδο της χώρας από την κρίση, υποστηρίζοντας ότι «σε αυτό το σημείο, ο ρόλος της επιχειρηματικότητας είναι καθοριστικός». Κάλεσε τους επιχειρηματίες που μαζικά απολύουν εργαζόμενους να «προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας» και να «αποτελέσουν το ανάχωμα στην επέκταση της ανεργίας». Ο ίδιος έκανε έκκληση να κρατήσουν οι κεφαλαιοκράτες «τις αποταμιεύσεις και τις επενδύσεις στη χώρα» και να «δείξουν εμπιστοσύνη στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ