Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιστρατεύει τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας

Αναγορεύει την Τοπική Διοίκηση σε φορέα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών

Τον «μπαμπούλα» της ακυβερνησίας επιστράτευσε χτες ο Ε. Βενιζέλος για να εκβιάσει τα λαϊκά στρώματα σε ψήφο υπέρ του ευρωμονόδρομου, επιδιώκοντας παράλληλα να αναγάγει το ΠΑΣΟΚ σε ρυθμιστή των μετεκλογικών παζαριών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Στη διάρκεια της συνάντησής του χτες με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υποστήριξε ότι «ο ελληνικός τουρισμός έχει δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα, λόγω της εικόνας της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Εσπευσε, παράλληλα, να δεσμευτεί απέναντι στους μεγαλοξενοδόχους για την παροχή νέων φοροαπαλλαγών και επιχορηγήσεων καθώς και μείωση του ΦΠΑ και επαναφορά τους «στο παλαιό καθεστώς» και την παροχή επιχορηγήσεων. Ο Ε. Βενιζέλος είχε χτες συνάντηση και με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τους στόχους του ΠΑΣΟΚ να αναχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε υποτυπώδες «μαξιλάρι» απέναντι στην απόλυτη εξαθλίωση των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μέσω της «κοινωνικής οικονομίας», και ταυτόχρονα σε βασικό βραχίονα για τη διάνοιξη νέων κερδοφόρων πεδίων δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την υποδομή και τη δυνατότητα να θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, που μπορεί να μας οδηγήσει στην ολοκληρωμένη φάση του εγγυημένου επιπέδου της αξιοπρεπούς διαβίωσης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρόσθεσε ο ίδιος «μπορεί να εντοπίσει αυτούς πουέχουν πραγματική ανάγκη, ώστε να φύγουμε από τη λογική των οριζόντων παροχών και να υπάρξει στόχευση σε αυτούς που έχουν το πρόβλημα»! Ουσιαστικά, περιέγραψε το βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για καρατόμηση των κοινωνικών δαπανών και την παροχή ελάχιστων υπηρεσιών στα πλέον φτωχά τμήματα του πληθυσμού και ανελέητο χαράτσωμα σε όλους τους άλλους.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι για πάρα πολλούς οργανισμούς της ΤΑ ανοίγονται «τεράστια περιθώρια σε τοπικό επίπεδο για αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες όχι στο δημόσιο τομέα αλλά στον κοινωνικό» σε συνεργασία με το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Την «αυτοδιάλυση και ανασυγκρότηση» του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές πρότεινε χτες η Αν. Διαμαντοπούλου με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Real». Οπως ανέφερε «η χώρα χρειάζεται ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία, ένα κόμμα που θα βάλει τα αναγκαία όρια και πλαίσιο. Οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι τεκτονικές, με όρους που θα συμφωνηθούν μετά τις αλλαγές για την αυτοδιάλυσή του και την ανασυγκρότησή του. (...) Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι να καταθέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την κοινή παρέμβαση των πέντε δημάρχων (2013-08-11 00:00:00.0)
Νέο αντεργατικό μανιφέστο (2006-05-10 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση (2003-11-29 00:00:00.0)
Σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο (1996-11-23 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέους φόρους (1996-11-21 00:00:00.0)
Υφαρπάζονται στη λογική τού "κόψτε το λαιμό σας" (1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ