Παρασκευή 1 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΚΚΕ δυνατό για να ξανακερδίσει έδαφος ο λαός

Σε εκδήλωση της ΚΝΕ στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Motion Team

Σε πολιτική εκδήλωση της ΚΝΕ στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, μίλησε χτες το βράδυ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά με συναυλία από τον Χρήστο Θηβαίο.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε: «Οδηγούμαστε στη νέα εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιούνη, μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα εκβιασμών, διλημμάτων, καλλιέργειας αυταπατών και παρεμβάσεων εξωτερικών παραγόντων.

Εμείς προειδοποιούμε: Επιδιώκουν να στήσουν μια νέα, τεράστια παγίδα για το λαό και τη νεολαία.

Με παλιά και νέα παραπλανητικά διλήμματα που αποβλέπουν να παραδοθεί αμαχητί ο ελληνικός λαός στη λιτότητα, να περάσει, πίσω από την πλάτη του το εγχείρημα της αναπαλαίωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Την ίδια στιγμή, η ανεξέλεγκτη πτώχευση του λαού είναι πραγματικότητα.

Αυτή η άτακτη πτώχευση του λαού οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι είμαστε στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Είναι μύθος ότι η Ελλάδα σώθηκε από τα κοινοτικά κονδύλια. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΕ επέβαλε τις δικές της επιλογές στην οργάνωση της οικονομίας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν παραγωγικές δυνατότητες και κλάδοι παραγωγής και να στηριχτούν οι πληττόμενοι με τις γνωστές "επιδοτήσεις", που όλες είχαν και έχουν ημερομηνία λήξης.

Ο καπιταλισμός, μέσα στη δίνη της βαθύτατης κρίσης του, αποκόπτει ό,τι θεωρεί βάρος για τα κέρδη των επιχειρήσεων, όπως οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, τις δαπάνες για Υγεία και Παιδεία.

Αποκόπτει τα πιο καθυστερημένα, άρρωστα κομμάτια του, που τα θεωρεί βαρίδια, τις μικρές ή ακόμα και μεγαλύτερες επιχειρήσεις με το κλείσιμό τους, για να δώσει όλη την προσοχή του στην προστασία των τραπεζών και μερικών μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Motion Team

Από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ετσι αποκόπτει και τις πιο άρρωστες και μικρές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να δώσει την προσοχή του και να διασώσει μεγαλύτερες και πιο κρίσιμες οικονομίες που κι αυτές μπαίνουν σε τεράστια κρίση όπως η Ισπανία, η Ιταλία, σε λίγο και η Γαλλία.

Ετοιμάζουν ολοκαύτωμα για το λαό

Οσοι, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, αλλά και το σύνολο των κομμάτων του ευρωμονόδρομου λένε «πάση θυσία μέσα στην ΕΕ και το ευρώ», εννοούν ένα πράγμα: Νέες ατελείωτες θυσίες του λαού, για να σωθούν 5-10 τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, να σωθεί η θέση της χώρας στη στρούγκα της ΕΕ.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάνε να πείσουν τον κόσμο να δεχτεί ακόμα πιο βαριές αλυσίδες.

Εχασαν πολλούς ψηφοφόρους. Πρέπει να χάσουν ακόμα περισσότερους.

Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος, άνεργος, φτωχός αγρότης, μικρομεσαίος, νέος και νέα να πάει εθελοντικά στο ολοκαύτωμα που τον καλούν για να σωθούν τραπεζίτες και βιομήχανοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφησυχάζει το λαό, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι εύκολα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι αν γίνουν κυβέρνηση, τότε θα εξελιχθούν σε ένα απολύτως ενσωματωμένο στο σύστημα κόμμα.

Σφοδρή επιθυμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου των συνιστωσών του είναι να καλύψουν το κενό που άφησε το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να το αντικαταστήσουν στο ρόλο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας ως δεκανίκι του συστήματος.

Κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά για τη στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απέναντι στη λεγόμενη "κυβερνώσα αριστερά". Περισσότερο θυμίζει τη στάση που είχε ο ΣΥΝ την τελευταία εικοσαετία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, της καλλιέργειας αυταπατών, ότι μπορεί να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκό.

Το φλερτ με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ας προβληματίσει περισσότερο τους πραγματικούς αγωνιστές, ας σκύψουν με περισσότερη προσοχή και όχι με εμπάθεια στις σταθερές θέσεις του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες ή επιφυλάξεις.

Ας μη γίνουν κι αυτοί το ντεκόρ και το άλλοθι του νέου δίπολου, της νέας σοσιαλδημοκρατικής - αλά ΣΥΡΙΖΑ - διαχείρισης, να μη δεχτούν να γίνουν όχημα πίεσης της "κυβερνώσας αριστεράς" προς το ΚΚΕ.

Χτυπούν ιδιαίτερα τη νέα γενιά

Είναι κοινή διαπίστωση - ότι όλα τα μέτρα τα ταξικά, τα αντεργατικά, τα αντιλαϊκά που παίρνονται, είναι πολύ χειρότερα για τις νέες ηλικίες. Θέλουν ακριβώς να ξεκινήσουν τα χειρότερα μέτρα στις νεότερες ηλικίες, για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αμφισβητήσουν τίποτα από τα ιερά και τα όσια του συστήματος.

Θέλουν να εξασφαλίσουν, μετά από 10, 20 και 30 χρόνια η σημερινή νέα γενιά, που θα είναι στη μεσαία ηλικία, να είναι μια γενιά απολύτως τρομοκρατημένη.

Θέλουν μια γενιά τρομοκρατημένη - φοβισμένη μπροστά στον καπιταλιστή εργοδότη και στο κράτος της καταστολής.

Θέλουν μια γενιά που να μην πιστεύει στον εαυτό της και να κυνηγάει ατομικά μια θέση στον ήλιο.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους περάσει!

Η νέα γενιά δεν σκύβει το κεφάλι, δεν υποτάσσεται!

Εμπνέεται από τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαϊκού μας κινήματος.

Στηρίζει και στηρίζεται στην ΚΝΕ.

Τα κόμματα του συστήματος, που κυβέρνησαν, δολοφόνησαν κυριολεκτικά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η κρίση ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία.

Σήμερα, η νεολαία και το λαϊκό κίνημα δηλητηριάζεται όχι μόνο με τα ταξικά μέτρα και με τη φοβία, αλλά και με την καλλιέργεια αυταπατών ότι μπορούν να λυθούν προβλήματα, χωρίς αναμέτρηση και μάχη διαδοχικών ρήξεων και συγκρούσεων ως την τελική νίκη.

Μπροστά στις εκλογές δίνουν ρέστα όλοι για να πείσουν τη νεολαία ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά, αν οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν ενισχυθούν.

Κρύβουν από τη νεολαία ότι για να γίνει ένα ευρώ επένδυσης πρέπει να μειωθούν εντελώς οι εργοδοτικές εισφορές, οι μισθοί στους νέους να πάνε στα 200 - 300 ευρώ.

Βέβαια, κάτω από αυτές τις συνθήκες θα γίνουν επενδύσεις. Αλλά οι επενδύσεις θα στηρίζονται πάνω στην τραγωδία της ζωής των εργαζομένων.

Μάχη μέχρι τελευταία ώρα

Με το ΚΚΕ όρθιο και δυνατό μπορεί να ξανακερδίσει έδαφος ο λαός και η νεολαία.

Είναι κρίσιμο, στη Βουλή που θα προκύψει, να υπάρχει - απέναντι στην καταθλιπτική ομοφωνία των υπερασπιστών της ΕΕ - ένα ισχυρότερο ΚΚΕ, αποκούμπι στους αγώνες του λαού, που θα παλεύει και μέσα στη Βουλή τόσο για να ματαιωθούν νέα μέτρα όσο και για να καταργηθούν αντεργατικές διατάξεις και νόμοι.

Ενα ισχυρό ΚΚΕ που θα μεταφέρει και στη Βουλή τα αιτήματα των εργατών, της εργαζόμενης και της σπουδάζουσας νεολαίας.

Αιτήματα άμεσης διεκδίκησης, που θα παλεύονται ταυτόχρονα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές και στους χώρους μόρφωσης.

Για να δυναμώνει το κίνημα αντεπίθεσης, η λαϊκή συμμαχία κόντρα στους καπιταλιστές και στα κέρδη τους.

Καθώς στους καιρούς που έρχονται ο λαός θα χρειαστεί να παλέψει για το ίδιο το ψωμί του, εκεί στην πρώτη γραμμή θα χρειαστεί να βρεθούν μαχητές που θυσιάζονται για το λαό, ξέρουν από ταξική πάλη.

Αυτοί είναι οι κομμουνιστές!

Μ' αυτό το δεδομένο, πάμε ξανά σε κάθε σχολή, στον κάθε χώρο δουλειάς, σπίτι σπίτι, στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ και στις κάλπες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ