Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ
Παρατείνονται οι κίνδυνοι για την υγεία των μαθητών

Η Σχολική Επιτροπή καταγγέλλει την αδιαφορία του ελληνικού φορέα

Συνεχίζεται η αδιαφορία του ελληνικού φορέα, για τα σχολεία στην περιοχή του Μονάχου και συγκεκριμένα για την άθλια κατάσταση του σχολείου της Riess Strasse. Η υγεία τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, βρίσκεται σε κίνδυνο, λόγω της ύπαρξης καρκινογόνων, ουσιών που βρίσκονται στη μόνωση. Ετσι, το κύριο αίτημα της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου είναι να εφαρμοστεί ο νόμος, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και να γίνει ανεκτή η παραμονή των μαθητών, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο για τη στέγασή τους.

Πρόκειται για το κτίριο, που στεγάζει δύο ελληνικά σχολεία, το 1ο Λύκειο Μονάχου με 9 τμήματα και περίπου 300 μαθητές και το 2ο Δημοτικό Σχολείο με 405 μαθητές. Το Φλεβάρη του 1999 μετά από ενέργειες των δύο σχολικών επιτροπών, η κυβέρνηση της Ανω Βαυαρίας χαρακτήρισε το κτίριο ακατάλληλο για δημοτικό και όρισε μια σειρά από εργασίες ανακαίνισης, που έπρεπε να γίνουν αμέσωςμ για να συνεχιστεί η άδεια λειτουργίας του σχολείου. Παρ' όλα αυτά, η Σχολική Επιτροπή καταγγέλλει ότι «ο ελληνικός φορέας συνεχίζει την αδιαφορία του, βάζοντας σε κίνδυνο την άδεια λειτουργίας των σχολείων και δεν ασχολείται με το πρόβλημα, δεν ψάχνει για λύσεις στέγασης των σχολείων σε άλλο κτίριο και κρατά, χωρίς να κοινοποιήσει σε κανέναν, προσφορές για κτίρια επί δέκα και πλέον μήνες στα συρτάρια του Προξενείου».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έρευνες που έγιναν στο συγκεκριμένο κτίριο διαπιστώθηκαν PCB, καρκινογόνες ουσίες σε επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών μεγέθη. Αναλυτικά διαπιστώθηκαν 6.000 ng σε μια αίθουσα, 11.000 ng σε μια άλλη και 110.000 ng στο ταβάνι, όταν ο νόμος ορίζει ότι πάνω από 300 ng το κτίριο πρέπει να κλείσει.

Η Σχολική Επιτροπή με την καθολική συμμετοχή των γονέων έκανε αποχή από τα μαθήματα, ζητώντας από τον αρμόδιο φορέα να γίνεται καθημερινός πρωινός καθαρισμός, να βρεθεί η πηγή που εκπέμπει την καρκινογόνο ουσία και να απομακρυνθεί, όπως προβλέπει ο νόμος ή να βρεθεί άλλο κτίριο. Πιο συγκεκριμένα ζητάει την αντικατάσταση της οροφής σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, τον καθημερινό πρωινό υγρό καθαρισμό, τον τακτικό αερισμό των αιθουσών, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επίσης, η Σχολική Επιτροπή καταγγέλλει ότι την ίδια στιγμή που τα μισά παιδιά της περιοχής πραγματοποιούν αποχή, ο υπεύθυνος φορέας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάνει διακοπές στην Ελλάδα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ