Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στη Βουλή το Ιδιώνυμο

Αργά χτες το βράδυ η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τη γνωστή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις των μαθητών, αφού οι καταλήψεις πλέον θα θεωρούνται ιδιώνυμο αδίκημα.

Μπροστά στις νέες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι μαθητές η κυβέρνηση απάντησε με την κατάθεση της εν λόγω πράξης, η οποία πλέον υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλο, και υπογράφεται από πλειάδα υπουργών.

Με πρόσχημα «την εξαιρετικώς επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία των οποίων η λειτουργία παρεμποδίζεται παράνομα λόγω απρόβλεπτων καταλήψεων σχολικών κτιρίων» η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή την πράξη που είχε ως γνωστόν εκδοθεί στις 4 Δεκέμβρη 1999.

Η πράξη περιέχει ένα και μόνο άρθρο το οποίο αναφέρει: «Οποιος καθ' οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ