Τετάρτη 12 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ακόμα περιμένουν για δάσκαλο

Τέσσερις μήνες τώρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα λείπει ένας δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Προκοπίου Εύβοιας. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όταν απευθύνθηκαν στους υπεύθυνους για την εκπαίδευση στο νομό αντιμετωπίστηκαν με εμπαιγμό και απειλές. Μπροστά στην αδιαφορία που επέδειξε και το υπουργείο Παιδείας, ο Σύλλογος στράφηκε στη λύση της εξεύρεσης εθελοντή δασκάλου, όταν το αίτημά τους δεν εισακούστηκε από τους αρμόδιους.

Με σχετική επιστολή προς τους βουλευτές του νομού και το νομάρχη, το ΔΣ του συλλόγου τόνιζε ότι η σχολική χρονιά έχει αρχίσει, ωστόσο, στο δημοτικό σχολείο Προκοπίου υπάρχει έλλειψη δασκάλου, με αποτέλεσμα οι μαθητές του να μη δέχονται την εκπαίδευση που δικαιούνται.

Παράλληλα, οι γονείς καταγγέλλουν ότι αντιμετωπίστηκαν από τους αρμόδιους όπως και οι μαθητές του Προκοπίου, σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Η περιοχή, επισημαίνει ο Σύλλογος, έχει γίνει γνωστή στο πανελλήνιο για το υψηλό ποσοστό ανεργίας και θα θέλαμε να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα την κάνουν γνωστότερη λόγω της ανευθυνότητας κάποιων, που, μη έχοντας την απαραίτητη ευαισθησία, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. θεωρούμε ότι η σχολική χρονιά έχει, ήδη χαθεί για τα δικά μας παιδιά».

«Πιστεύουμε, καταλήγει ο Σύλλογος, ότι δικαιούμαστε να έχουν τα παιδιά μας τις ίδιες ευκαιρίες με όλα τα Ελληνόπουλα. Η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημά μας, θα ήταν ό,τι καλύτερο, γιατί με το ποσοστό ανεργίας, που σας αναφέραμε, δεν έχουμε τη δυνατότητα εξωσχολικής βοήθειας στα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ