Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
«Δεν θα μας στερήσουν το δικαίωμα στο όνειρο»

Πάνω από 8.000 κόσμου κατέκλυσαν το χώρο της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων, προχτές το βράδυ, για να γιορτάσουν μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο τα 30 χρόνια καριέρας του, για να ακούσουν όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια του Λάκη: «Σερενάτα», «Ησυχα βράδια», «Τσάι γιασεμιού», «Για να σ' εκδικηθώ», «Της νύχτας τα ηχεία», «Κουρσάρος», «Εσύ εκεί», «Το παλιό μου παλτό», «Πάρε πασά μου», «Και θα χαθώ», «Γυριστρούλα», «Σε ζητάω», «Μενεξεδιά», «Δικαίωμα στο όνειρο», «Τσίχλα δίχως ζάχαρη», «Ανεμώνα του Σικάγου», «Το βαλς της γειτονιάς» με τους: Αρλέτα, Γιοκαρίνη, Δάντη, Γ. Δημητριάδη, Δήμου, Ζουγανέλη, Μαχαιρίτσα, Μηλιώκα, Μητσιά, «Μπλε», Μπουλά, Νέγκα, «Onirama», Β. Παπακωνσταντίνου, Πουλικάκο, Στόκα.

«Οταν ξεκίνησα να γράφω τραγούδια, πολλά χρόνια πριν - είπε ο Λάκης Παπαδόπουλος - δεν φανταζόμουν ποτέ ότι αυτά τα τραγούδια θα ήταν τραγούδια της καρδιάς σας. Σας ευχαριστώ πολύ που όλα αυτά τα χρόνια, αθόρυβα, αλλά με πολλή αγάπη με στηρίζετε - και φαίνεται αυτό απόψε από την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου». Ο Λ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε επίσης την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που παραβρέθηκε στη γιορτή του - σημειώνοντας τη σταθερότητα των θέσεων του Κόμματος.

«Η Ελλάδα και οι Ελληνες περνάμε δύσκολες στιγμές», συμπλήρωσε ο Λάκης. «Ομως θα τα καταφέρουμε σε πείσμα όλων. Το δικαίωμα στο όνειρο δεν θα μας το στερήσει κανείς».

Η πιο συγκινητική στιγμή της συναυλίας ήταν το αφιέρωμα που έκανε ο Λάκης Παπαδόπουλος στον Δημήτρη Μητροπάνο. Εγινε προβολή δυο ντουέτων - «Για να σ' εκδικηθώ» και «Της νύχτας τα ηχεία» - σε γιγαντοοθόνη και στη συνέχεια μίλησε ο Λάκης από καρδιάς για τον φίλο του Δημήτρη.

Μια ακόμα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Λάκης αναφέρθηκε στον Μάνο Ξυδούς και τραγούδησε με τον Μπάμπη Στόκα το «ΕΣΥ ΕΚΕΙ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ