Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών στην τοπική διοίκηση

ΡΩΜΗ.--

Επί τάπητος μπαίνει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων των εταιρειών της τοπικής διοίκησης της Ιταλίας με στόχο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, την εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, οι οποίες όμως θα επιφέρουν νέα φορολογία στους κατοίκους. Πρόκειται για εταιρείες που ασχολούνται με τις αστικές και τις υπεραστικές συγκοινωνίες, αλλά και την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Εξάλλου, από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας της κυβέρνησης «τεχνοκρατών» το φθινόπωρο του 2011, ο Μόντι είχε εξαγγείλει την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών αυτών με στόχο την περικοπή κρατικών δαπανών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012 και 9 δισ. το 2013. Προ των πυλών βρίσκεται και η προγραμματισμένη για τον Οκτώβρη αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23%, αλλά και νέα μέτρα λιτότητας που θα πλήξουν τους εργαζόμενους και το λαό.

Τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων από εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, ανέργους και φοιτητές που διαμαρτύρονται ενάντια στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και τη λιτότητα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τη Βουλή και οι συγκεντρωμένοι δέχθηκαν επίθεση όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ