Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΕΕ
Διαπιστευτήρια στήριξης στην ΕΕ έδωσε ο Νίκολιτς

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέλλον για τη Σερβία από την ένταξή της στην ΕΕ» δήλωσε χτες ο νεοεκλεγείς Σέρβος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς που μετέβη στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες προκειμένου να δώσει τα φιλο-ευρωενωσιακά διαπιστευτήριά του στους αξιωματούχους ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που βομβάρδισαν πριν 13 χρόνια τη χώρα του στο όνομα της δήθεν προστασίας των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Νίκολιτς, που στο παρελθόν ήταν γνωστός «πολέμιος» ΕΕ και ΝΑΤΟ, προσπάθησε να πείσει με κάθε τρόπο τους συνομιλητές του, όπως την επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον, πως υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ.

Αργότερα χτες βράδυ, ο Νίκολιτς είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύνοδος του SEECP

Ξεκίνησε χτες στο Βελιγράδι η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 12 χωρών της «Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (SEECP) με βασικό θέμα την «προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών αλλά και την ενταξιακή πορεία και διαδικασία στους ευρω-ατλαντικούς οργανισμούς».

Στη συνάντηση του Βελιγραδίου συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αλβανίας, Σελίμ Μπελορτάγια, της Μολδαβίας, Αντρέι Πόποβ, της Σλοβενίας Μπόσο Σέραρ, ο υφυπουργός της Κροατίας Νεμπόισα Κοχαρόβιτς, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ρούσι Ιβάνοβ και ο Ελληνας πρέσβης στη Σερβία Δημοσθένης Στοΐδης. Σήμερα, θα συμμετάσχει εκ μέρους της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ιωάννης - Αλέξιος Ζέπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ