Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σύνοδος για την επόμενη μέρα του πολέμου

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Την ετοιμότητα του Αφγανιστάν να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της ασφάλειας της χώρας το 2013 στο πλαίσιο πάντα του μετασχηματισμού της κατοχής και υπέρ των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων υποστήριξε ο εγκάθετος Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, στα εγκαίνια διεθνούς συνεδρίου για τη «σταθερότητα του Αφγανιστάν», που πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ. Ο εγκάθετος Αφγανός Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ μιας «μεγαλύτερης συνεργασίας», υπερθεματίζοντας επί της ουσίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την επόμενη μέρα της κατοχής.

Στο συνέδριο παίρνουν μέρος υπουργοί Εξωτερικών και εκπρόσωποι από 30 χώρες. Μεταξύ άλλων, παρίστανται οι υπουργοί Εξωτερικών, χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, η Ρωσία, η Βρετανία η Τουρκία, η οποία προεδρεύει μαζί με το Αφγανιστάν. Το συνέδριο συγκεντρώνει εκπροσώπους ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως το ΝΑΤΟ, ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, η ΕΕ και τα Ηνωμένα Εθνη και πραγματοποιείται ως συνέχεια της Διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβρη, όπου ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την περιφερειακή συνεργασία με στόχο ένα «σταθερό και ισχυρό οικονομικό μέλλον», υπέρ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Στο χτεσινό συνέδριο κυριάρχησαν για ακόμα μία φορά οι υποκριτικές δηλώσεις περί ανθρωπισμού και ανάγκης προστασίας των «αμάχων», ενώ χτες ανακοινώθηκε από το αμερικανικό πεντάγωνο ότι στα 11 χρόνια ιμπεριαλιστικού πολέμου, έχουν σκοτωθεί 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες, χωρίς να γίνεται αναφορά στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Αφγανούς αμάχους, από πυρά κατοχικών και Ταλιμπάν.

Τα πυρά του στις ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις έστρεψε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος ανέφερε ότι η παρουσία τους στο Αφγανιστάν «ενίσχυσε την ανασφάλεια, τη βία και τους θανάτους αθώων στη χώρα», ενώ η Πακιστανή ΥΠΕΞ, Χίνα Ραμπανί Χαρ, απαίτησε από το ΝΑΤΟ να ζητήσει συγγνώμη για μια επίθεση σε ένα φυλάκιο στα σύνορα με το Αφγανιστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 20 Πακιστανοί στρατιώτες, προκειμένου να ανοίξει εκ νέου τις οδούς ανεφοδιασμού για τις κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βρετανού ΥΠΕΞ, Ουίλιαμ Χέιγκ με τον Ιρανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες νεκροί και ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις (2010-12-28 00:00:00.0)
Τέλη Οκτώβρη τα αποτελέσματα των εκλογών (2010-09-21 00:00:00.0)
Αφγανός στρατιώτης σκότωσε τρεις Βρετανούς (2010-07-14 00:00:00.0)
Κατοχή επ' αόριστον (2010-05-12 00:00:00.0)
Επιθέσεις κατά κατοχικών (2008-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ