Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δεκαπέντε νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης καμικάζι με στόχο νεκρώσιμη τελετή σιιτών στην πόλη Μπαακούμπα. Πρόκειται για την πολλοστή επίθεση με στόχο σιίτες αμάχους τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αποδεικνύει ότι τα κίνητρα των δραστών είναι προφανώς η αναζωπύρωση των θρησκευτικών διαμαχών.

ΣΑΝΑ'Α.-- Στόχος δολοφονικής επίθεσης καμικάζι έγινε το πρωί ο διοικητής του υεμενίτικου στρατού στο νότο, υπεύθυνος για την ευρεία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη κατά των ισλαμιστών της «αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου». Καμικάζι εξερράγη πέφτοντας πάνω στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον στρατηγό Σάλεμ Αλι Κάταν στο Αντεν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερις σωματοφύλακές του. Ο Κάταν θεωρείται αρχιτέκτονας της σταδιακής ανακατάληψης εδαφών από τους ισλαμιστές από τον κυβερνητικό στρατό τις τελευταίες βδομάδες.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Σε τροπική καταιγίδα υποβαθμίστηκε ο τυφώνας «Καρλότα», ο οποίος έπληξε μέσα στο Σαββατοκύριακο παραθαλάσσιες περιοχές στο δυτικό τμήμα του Μεξικού, έχοντας προλάβει όμως να προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- To αυστραλιανό ειδησεογραφικό συγκρότημα «Φαίρφαξ Μίντια» στο οποίο ανήκουν οι εφημερίδες «The Age» και «The Sydney Morning Herald» ανακοίνωσε χτες ότι θα απολύσει 1.900 δημοσιογράφους και τεχνικούς ως το 2015 και ότι από του χρόνου θα είναι επί πληρωμή η πρόσβαση στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του ομίλου στο Διαδίκτυο.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Το 60% των Κροατών δεν βλέπουν κανένα μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το 75% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι τα πολιτικά κόμματα υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών και το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στην Κροατία όσον αφορά τις πιθανότητες για αξιοπρεπή ζωή υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη το περασμένο δίμηνο.

ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε χτες ότι η δίκη του Σερβοβόσνιου στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, η οποία επρόκειτο να επαναληφθεί στις 25 Ιουνίου, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ