Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ελλείψεις σε προσωπικό, αναλώσιμα, εξοπλισμό

Παρέμβαση για τα προβλήματα έκανε το ΚΚΕ

Tα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αναδείχτηκαν στη συνάντηση που είχε ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, με τη Διοίκηση του Ιδρύματος και το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων. Προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών και διαρκώς οξύνονται, λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης, των ελλείψεων σε προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμων υλικών.

Σε ό,τι αφορά στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, οι ελλείψεις είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας του υφιστάμενου δυναμικού στις βάρδιες και στις εφημερίες, γεγονός που θα επιδεινωθεί με την εφαρμογή του νέου τροποποιημένου οργανισμού που μειώνει δραματικά τις θέσεις εργασίας. Οξύ παραμένει το πρόβλημα με τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου, (ανανέωση, προμήθεια νέων μηχανημάτων), με κορυφαίο παράδειγμα το πρόβλημα του ακτινοθεραπευτικού, που υπολειτουργεί μήνες τώρα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να ζητούν υπηρεσίες εκτός Θεσσαλίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους, τις οικογένειές τους αλλά και την τσέπη τους.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, ο Γ. Λαμπρούλης τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα η κατάσταση στον τομέα του δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας θα επιδεινωθεί περισσότερο ως αποτέλεσμα των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση υπέρ του κεφαλαίου και κατά των λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι σ' αυτήν τη δραματική και επικίνδυνη κατάσταση - υπογράμμισε - οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας που βιώνουν στο πετσί τους τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς καμιά αναμονή, πρέπει να οργανώσουν τον κοινό αγώνα τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, όπως πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο «κούρεμα», προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, κάλυψη των αναγκών σε υλικά, φάρμακα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασθενής άφησε την τελευταία της πνοή στον τομογράφο (2023-07-04 00:00:00.0)
Μεγάλες οι ελλείψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (2014-04-17 00:00:00.0)
Εκρηκτικά προβλήματα (2011-05-06 00:00:00.0)
Ζήτημα προτεραιότητας η Υγεία (2010-09-11 00:00:00.0)
Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ γίνεται έρμαιο της αγοράς (2010-05-27 00:00:00.0)
Χωρίς προσωπικό και υποδομές (2010-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ