Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»
Σοβαρά προβλήματα και με τη σίτιση των ασθενών

Την άμεση αντιμετώπισή τους ζητά το ΠΑΜΕ με επιστολή προς το υπουργείο, το Δήμο Αθήνας και τη διοίκηση του νοσοκομείου

Η εμπορευματοποίηση υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών

MotionTeam

Η εμπορευματοποίηση υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών
Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Ελπίς» απαιτεί το ΠΑΜΕ με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, το δήμαρχο Αθήνας και το διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς». Τα προβλήματα, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των ασθενών, είναι απόρροια των πολιτικών μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Τα χρέη του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του αυξάνονται διαρκώς. Το 2009 χρωστούσε 504 χιλιάδες ευρώ και το 2011 χρωστούσε 4,3 εκατομμύρια ευρώ! Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του για το 2009 ήταν 36 εκατομμύρια ευρώ και για το 2012 είναι μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι από τον περασμένο Μάρτη δεν έχει γιαούρτι να δώσει στους ασθενείς, ενώ τα αποθέματά του σε ορισμένα είδη τροφών -όπως ρύζι, ζυμαρικά, φρυγανιές- τελειώνουν σε μια βδομάδα. Επίσης από το Μάρτη είναι απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών, τα νυχτερινά και οι αργίες του υπόλοιπου προσωπικού. Ταυτόχρονα, ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου δεν προβλέπει τη λειτουργία χειρουργείων, μειώνει τα κρεβάτια από 260 σε 200 και τις οργανικές θέσεις κατά 200.

Η επιστολή του ΠΑΜΕ

Για αυτήν την κατάσταση το ΠΑΜΕ αναφέρει στην επιστολή του:

«Στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ έχει δημιουργηθεί η απαράδεκτη κατάσταση, να έχει αδειάσει η αποθήκη τροφίμων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τρόφιμα για τους ασθενείς. Το μοναδικό που έχει απομείνει στην αποθήκη του νοσοκομείου είναι ένας τενεκές λάδι.

Σε ένα χώρο όπως το νοσοκομείο, που η διατροφή των ασθενών παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάρρωσή τους, στην αποκατάσταση της υγείας τους, που θα πρέπει να σιτίζονται επαρκώς και με ποιοτικές τροφές, είναι εγκληματικό να έχετε αφήσει να οδηγηθεί σ' αυτήν την κατάσταση.

Η ζωή των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο καθημερινά από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, φαρμάκων και τροφίμων. Εχετε ευθύνη γιατί οδηγείτε τα δημόσια νοσοκομεία σε διάλυση με τις διαχρονικές πολιτικές που περικόπτουν πόρους από την Υγεία, στο όνομα της περιστολής των σπαταλών, προκειμένου να ενισχύονται με ζεστό χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι, με τραγικές συνέπειες για την υγεία όλου του λαού.

Απαιτούμε με ευθύνη του υπουργείου:

  • Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της σίτισης των ασθενών.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να παρέχεται δωρεάν γεύμα στο προσωπικό των νοσοκομείων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ