Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αγροτικά συλλαλητήρια σε Μυτιλήνη - Αίγιο

Αλλα δύο αγροτικά συλλαλητήρια γίνονται σήμερα σε Μυτιλήνη και Αίγιο, αντίστοιχα. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στις 11 π.μ. στην προκυμαία της Μυτιλήνης, έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο του λαού και των φορέων του νησιού. Στο Αίγιο, η αγωνιστική συγκέντρωση γίνεται στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Και στα δύο συλλαλητήρια τίθενται τα αιτήματα επιβίωσης των αγροτών και καταγγέλλεται η αντιαγροτική πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Λέσβο σήμερα οι δήμοι θα είναι κλειστοί, μετά από σχετική απόφαση της ΤΕΔΚ Λέσβου. Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου προκήρυξε 24ωρη απεργία, ενώ το ίδιο ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά από απόφαση του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, που πήρε και την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, καθώς και για τους εργαζόμενους του Βοστάνειου Νοσοκομείου. Επίσης, η Ομοσπονδία ΕΒΕ πήρε απόφαση για 24ωρο κλείσιμο των επιχειρήσεων, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε τα καταστήματα να κατεβάσουν τα ρολά από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του συλλαλητηρίου.

Τη συμπαράσταση φορέων της περιοχής έχουν και οι αγωνιζόμενοι αγρότες της Αιγιαλείας, πράγμα που εκφράστηκε και στην ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε η ΣΕΑ Αιγιαλείας στις 21/2 στο Αίγιο και στην οποία συμμετείχαν 29 φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ